Közlekedésbiztonságot segítő „eszköz”

2021.07.22. 19:30

Okoszebra védi ezentúl a gyalogosokat Szikszón

Nem akármilyen közlekedésbiztonságot segítő „eszköz” készült Szikszó városában, ugyanis a várost átszelő 3-as számú főút egyik legforgalmasabb átkelőhelyén egy a gyalogosok biztonságos átkelését segítő „okoszebra” készült.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az önkormányzat részben pályázati, részben saját forrásból valósította meg a gyalogátkelőhelyet.

„Jelenleg ez az egy zebra készül, mivel településenként csak egy helyszínre lehetett pályázni. Szándékunk azonban, hogy a többi helyen is létesítünk majd, mivel a gyakorlatban látjuk, hogy szükség lehet rá” – tájékoztatott Sváb Antal polgármester.

A kérdésre pedig, hogy mitől okos ez a gyalogátkelőhely, egyszerű és mégis nagyszerű a válasz. Egy beépített érzékelő jelzi a rendszernek, ha gyalogos lép le az úttestre. A burkolatba telepített izzók ekkor villogással figyelmeztetik a közeledő autósokat. Szürkületben, esőben, ködben, télen különösen hasznos lesz a pluszjelzés a gyalogátkelőhelynél, de tiszta időben is nagyobb biztonságot ad az átkeléshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában