"Élhető lakás" program

2021.07.30. 01:05

A lakhatáshoz adnak segítséget a hátrányos helyzetű családok esetében

A méltó lakhatási körülmények kialakítását támogatja az Önálló Másság Életminőség Fejlesztő Alapítvány (ÖMÉFA) „Élhető lakás” programja. A borsodi térségben négy településen, közel 50 család részesülhet a támogatásból. Minden család 50 000 forintos kerettel rendelkezik, amelyet a mentorok javaslata és támogatása alapján használhatnak fel a szükséges alapanyagokra.

Forrás: ILLUSZTRÁCIÓ

Fotó: Shutterstock

A Kapirgáló program mellett újabb támogatást nyújt a hátrányos helyzetű családoknak az ÖMÉFA, ezúttal a lakhatás komfortosabbá tételéhez adnak segítséget. Mindez egy komplex megoldásrendszer egyik eleme – tudtuk meg az MTI-n keresztül az Országos Sajtószolgálattól.

Abaújszántón, Encs-Fügödön, Ináncson és Szendrőládon is több családdal működnek együtt; akik saját szükségletük, megítélésük, valamint a velük szorosan együtt dolgozó családmentorok javaslata alapján használhatják fel a keretösszeget és megkapják a szükséges alapanyagokat. A legtöbben a tisztasági festést és a burkolatok cseréjét valósítják meg az összegből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában