Sulizáró Buli

2021.06.08. 18:30

Zenészpalánták a Szinva teraszon

A Szinva teraszon adott koncertet pénteken kora este a Premier Művészeti Iskola PopSuli tagozata.

Nagy-Hankó Krisztina

Kós Bence és Koleszár Emma

Fotó: Bujdos Tibor

A Sulizáró Bulin a tavaly januárban indult friss zenei műhely diákjai egész estés koncerttel lepték meg Miskolc közönségét.

Úrrá lettek a körülményeken

A művészeti iskolában indult PopSuli tagozat kezdeteibe még beleszólt a vírus, de az idei tanév már szinte zökkenőmentesen zajlott.

A hangszeres tanórákat, zenekari próbákat meg tudták tartani – mondta Farkas Péter, a tagozat szakmai koordinátora. A zárókoncert az év összefoglalása.

Dupla koncert

Az est folyamán két koncertet adtak, összesen 18 dallal készültek. A két együttes különböző korosztályú gyerekekből tevődik össze.

Az egyiket javarészt negyedikes és ötödikes tanulók, míg a nagyok zenekarát hetedikes, nyolcadikos diákok alkotják.

A kisebbek az év folyamán elsajátított nyolc dalt adták elő, míg a nagyobbak tíz zeneszámot mutattak be.

Rendkívül lelkes és tehetséges gyerekek – emelte ki a zenész. A zeneszámokat közösen választották ki, melyek többnyire a könnyű műfajból kerültek a repertoárba. Sok magyar dal szerepel a listán, de igyekeznek nemzetközi színtérről is válogatni. A mai fiatal zenekarok slágereit – mint például a miskolci The Sign –, de örök dallamokat – mint a Bergendy – is előadnak. A The Sign együttes közreműködésével egyébként workshopot is terveznek. Illetve több olyan eseményt, ahol a gyerekek találkozhatnak a zenészekkel, akiknek a dalait játsszák – tette hozzá Farkas Péter.

Élő kapcsolatban

A következő tanévben szeretnének még több gyerekkel foglalkozni a PopSuliban. Az oktatás minőségét pedig még inkább emelnék, hogy akkreditált lehessen a képzés.

Az is céljuk, hogy még több élő koncertet adjanak, minél több helyen megmutassák magukat – hangsúlyozta a zenetanár.

Erre jó alkalom egy-egy megyei megmérettetés is, ahol általában jelen vannak.

(A borítóképen: Kós Bence és Koleszár Emma a Szinva teraszon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában