Megnyitott

2021.06.20. 14:36

Már látogatható a vadászati kiállítás

A füzéri vár látogatóközpontjában tavaly megnyitott bemutató már szabadon látogatható.

Fotó: B.-A.-Z. megyei vadászkamara

Az idén megnyíló Egy a Természettel – Nemzetközi Vadászati és Természeti Ki­állításhoz kapcsolódó tárlatot állított össze az Országos Magyar Vadászkamara megyei területi szervezete Füzér várának látogatóközpontjában.

Idegenforgalmi szempont

A Borsod-Abaúj-Zemplén vadászatának életképeit bemutató kiállítást tavaly decemberben adták át, viszont a járványhelyzet miatt hónapokig nem láthatta a nagyközönség.

A veszélyhelyzet feloldása után azonban már nyitva áll az érdeklődők előtt a relikviákat, trófeákat, vadászati eszközöket és nem utolsósorban a megyénkben vadászható vadfajokat a figyelem központjába állító tárlat.

A kiállítás kurátora, Tóth Á. Dénes, a vadászkamara titkára annak idején, még a megnyitó előtt arról beszélt az Észak-Magyarországnak, hogy a kiállítópartner kiválasztása során fontosnak tartották, hogy egy idegenforgalmi szempontból jelentős, nagy látogatottsággal bíró, ugyanakkor a vadászathoz is közel álló helyszínt találjanak. Így esett a választásuk a Zempléni-hegység peremén fekvő Füzér várára, ahol vállalni tudták, hogy a vadászati világkiállítás zárásáig – a tervek szerint 2021 novemberéig – teret biztosítanak a gyűjteménynek.

(A borítóképen: Relikviákat, trófeákat, vadászati eszközöket kínál a kiállítás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában