Közlekedés

2021.06.09. 13:30

Ismét lehet elektromos kerékpárokra pályázni

Péntek éjfélig van lehetőség benyújtani a pályázatokat jelentősen csökkent adminisztráció mellett.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

– Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázatnak már a hetedik fordulója nyílt meg június 7-én, hétfőn – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette, a kormány eddig mintegy 4 ezer elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járult hozzá több mint 420 millió forinttal.

Közlekedés zöldítése

Schanda Tamás kifejtette: „Számunkra a klíma és természet védelme nemcsak üres jelszó, hanem valódi küldetés. A tiszta Magyarország érdekében alkottuk meg és hajtjuk végre a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervet, amelyben egyebek mellett a környezetkímélő járművek megvásárlásában is támogatjuk a magyar embereket. A közlekedés zöldítésének, a közúti károsanyag-kibocsátás jelentős csökkentésének köszönhetően a levegő tisztábbá válik. Az elektromos hajtás csendesebb a benzinesnél, bicikliből több fér el a forgalmas belvárosi utcákon, a program tehát többféleképpen javítja az életminőséget” – tette hozzá a miniszterhelyettes.

Az 1 milliárd forintos keret­összegű pályázat következő szakasza június 7-én reggel 8 órakor nyílt meg. A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint.

Idén tavasztól egyszerűsödött a pályázati elszámolások folyamata, így már nem szükséges benyújtani és megkötni sem az adásvételi szerződést. Csökkentek az adminisztrációs terhek is, ezzel jelentősen rövidült az ügyintézés ideje, felgyorsítva a támogatások kifizetését. A pályázat részleteiről az IFKA honlapján érhető el bővebb tájékoztatás. A dokumentumokat ebben a fordulóban június 11-én éjfélig lehet benyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában