„Ifjú polgárőr”

2021.06.04. 09:00

Egy kis kuvasszal bővültek a kutyás polgárőrök Hernádnémetiben

A település közbiztonságának megerősítésén dolgozó Hernádnémeti Polgárőr Egyesület a régióban elsőként alakította meg a közelmúltban kutyás tagozatát, melynek keretén belül négy képzett eb, valamint kutyavezető polgárőr kezdte meg szolgálatát. A kutyás csoport vezetését Dudik Árpád vállalta, aki felkérést kapott a megyei kutyás koordinátori poszt betöltésére is.

A kutyák a rendőrség állományából kerültek beszerzésre, képzésüket Lehóczki László a Spider mentőcsoport vezetője végzi. A már régóta sikeresen működő lovas tagozat mellett így a kutyások is teljes jogú, és intézkedésre jogosult csoportként tevékenykednek a településünk közigazgatási területén, illetve együttműködési szerződések alapján egyéb feladatokat is ellátnak.

Ezzel az újfajta szolgálati ággal legfőképpen külterületi részeken, gát szakaszokon, pincesorokon, egyéb zöldövezeti részeken találkozhatnak a lakosok, de egyes esetekben lakott részeken is fognak szolgálatot teljesíteni.

Az egyesület most közösségi oldalán tette közzé, hogy az Agrárminisztérium és a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Szövetsége, a fajtamentő program keretein belül átadott a részükre egy kuvasz kutyust. Képességei alapján fog eldőlni milyen munkát fog betölteni csapatunkon belül. Addig is élvezi az „ifjú polgárőrök” gondtalan életét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában