legszebb kertek és balkonok

2021.05.16. 14:30

Zölddel szépül a Győri kapu

Idén is keresik a környék legszebb kertjeit és balkonjait a Kapuzörgetők.

Detzky Anna

Forrás: Olvasónk küldte

Tavasszal rendezi meg újra nagy sikerű játékát, a Győri kapu legszebb kertjei és balkonjai címmel az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület Kapuzörgető projektje.

Kertészközösség alakult

A kezdeményezés célja, hogy megmutassa, bárki tehet azért, hogy a lakókörnyezete szebb legyen. Akármelyik Győri kapui részt vehet a játékban, aki lefotózza kertjét vagy beültetett balkonját és a fényképet nevével, elérhetőségével elküldi a [email protected] címre, május 29-ig.

Akinek nem áll módjában fotózni, a szervezők segítenek, ha a megadott telefonszámok valamelyikén értesítik őket: +36-30-618-5055, +36-70-944-4374, +36-30-179-4426. A játékba jelentkező kerteket szakmai zsűri is véleményezi, ha a járványhelyzet ezt lehetővé teszi. A felhívásra jelentkező valamennyi játékos elismerésben részesül.

– Felmérésünk során kiderült, hogy a Győri kapuban nagyon sokan foglalkoznak hobbiból kertészkedéssel. Családi házban élők, de olyanok is, akik a panelház előtti kiskertet gondozzák, vagy a balkonon termesztenek konyhakerti zöldséget, ültetnek gyönyörű virágokat. Ennek megfelelően több kategóriában lehet indulni – mondta el az Északnak Lich­tenstein Raymond, a Kapuzörgető projekt szakmai vezetője. – Szerettük volna ezt a jó gyakorlatot átadni másoknak is, amikor tavaly nyáron először hirdettük meg a versenyt. Akkor 18 kertet neveztek be egyének és csoportok a népszerű játékra. Ezt követően közösségi beszélgetéseket szerveztünk az Ifjúsági Házban, ahol a kertészek jobban megismerhették és szakmai praktikákkal is segíthették egymást. 2021-ben is tervezzük, hogy nyáron egy közös találkozót tartunk a zsűritagoknak és a játékosoknak. Nagy örömünkre szolgál, hogy 17 kert már benevezett, és vannak köztük új jelentkezők is.

(A borítóképen: Balogh Bertalan kertje szintén részt vesz a játékban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában