Miskolc Város Napja

2021.05.11. 13:00

Miskolc egy call centeres csapat szemével

Acélváros! Sorsod Borsod! Gyár! Edda! És ezeken túl? A városnap alkalmából a United Call Centers munkatársainak szemével és szavaival mutatjuk be a várost.

A most következő idézetek egy nemrég indított vállalati kutatásból származnak. Egy nemzetközi csapattal dolgozó vállalkozás számára elengedhetetlen a helyismeret, ebben leginkább a helyi kollégák tudnak segíteni. Az pedig természetes, hogy sok munkatárs él abban a városban, ahol a cég székhelye található. Általuk minden nap kicsit jobban megismerjük lakóhelyünket is, hiszen ugyanazt a helyet mindenki más nézőpontból látja.

A United Call Center munkatársai nem csak szavakkal mutatták meg, hogyan látják a várost, hanem képekben is. A fotókat itt nézheted meg:

„Észak-Kiliánban lakom, ha a kinézek az ablakon a Bükk hegyvonulatait fogadnak minden reggel, gyönyörű látvány! A mi környékünkön a város és a természet találkozik egymással, még a levegőnek is érezhetően más az illata errefelé. Közlekedés szempontjából is tökéletes, jó a megközelíthetőség, és viszonylag gyorsan elérhetők az olyan alapvető szolgáltatások, mint egy patika, egy bolt, egy benzinkút, vagy a posta.”

„Miskolcon valóban lehet értéket teremteni. Nagyon jó és összetartó közösségek alakulnak ki, legyen szó akár egy lakóközösségről, akár egy sportcsapat szurkolóiról.”

„Sokáig laktam gyerekkoromban a Papírgyár környékén, de aztán Budapestre költöztem, és úgy másfél évtizedig nem is jártam arra. Néhány éve hazajöttem egy telekbulira, és ha úgy alakult, mentem egy kört azon a részen is. A kisvasúton ülve beleszagoltam a nyár elején is kissé hűvös bükki levegőbe, és hirtelen elfogott az érzés: itthon vagyok. Nem sokkal később haza is költöztem Miskolcra.”

A természeti környezetről

„Itt nőttem fel, szeretem a természet közelségét, ami ennek a térségnek a sajátja.”

„Rengeteg kirándulóhely van a környéken. Nem tudok élni hegyek, dombok, tavak nélkül!”

„Kiránduláshoz bátran ajánlom az alábbi lehetőségeket: kirándulás kisvasúttal Lillafüredre vagy Garadnára, csónakázás a Hámori-tavon, vagy csak egy séta a Palotaszálló környékén, a vízeséssel és a függőkerttel. Érdemes felkeresni a Szent István-cseppkőbarlangot, az Anna-mésztufabarlangot, vagy ha már arra járunk, ellátogatni a Pisztrángtelepre, a Lillafüredi DVTK Szabadidőparkba, vagy a Diósgyőri Várba és a Lovagi tornák terére.”

„Nagy kedvenc az Avasi kilátó, ahonnan szinte az egész várost belátni.”

A látnivalókról

„Szinte minden adott, amire csak szükség lehet a kikapcsolódáshoz. Strandok, uszodák, sportesemények, koncertek, rendezvények, a Diósgyőri vár, Lillafüred és Tapolca. Mindig történik valami, amire érdemes odafigyelni, egész évben vannak nagy hagyománnyal bíró események, mint a Kocsonyafesztivál, Operafesztivál, Cinefest, Miskolc Rally, fel sem lehet sorolni mindet.”

„Tapolcán ott a Barlangfürdő, a strand, a Kalandtúrapark, a bobpálya, a Sziklakápolna. Diósgyőrben a vár, a Tündérkert, vagy a belvárosban a Sétálóutca, egy rakás jó hellyel, ha az ember megéhezik, megszomjazik.”

„Szeretjük a Herman Ottó Múzeumot, sok érdekes kiállításuk van, nem csak felnőtteknek, de akár egész kicsi gyerekeknek is.”

„Itt van az ország legrégebbi kőszínháza, kiváló társulattal, elképesztő előadásokkal. Ha klubkoncertre mennénk, ott a Helynekem, a Művészetek Házában is rendszeresek az előadások. Szabadtéri rendezvényként már februárban ott a Kocsonyafesztivál, az egyetem területén rendezett fesztiválok, és újabban a Lovagi tornák terére is szerveznek nagyobb koncerteket.”

„Rendszeresen járunk a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjeire, mindig maradandó az élmény, legyen szó egy kortárs zeneszerző marimbaversenyéről, vagy a legkisebbeknek szánt babakoncertekről. A városban egy időben legendásan sok rockzenekar volt. Ma már talán kevesebb az országosan ismert helyi csapat, de még mindig vannak köztük nagyon jók.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában