Képösszeállítás

2021.04.08. 15:30

Újabb húsvét vírus idején

Az ünnep nem csak a lelkekben, a külsőségekben is megmutatkozott.

A székely népviseletben locsolkodókat az erdélyi Csíkszentkirályon örökítette meg a felvétel az idei húsvéthétfőn

Fotó: Veres Nándor

A koronavírus-járvány határozta meg a világban idén is az ünnepet. Nem csoda: az életünk aktuális fejezetét is a Covid–19 írja egy ideje.

A szabadság ígérete

Most azért más, mint egy éve volt, hiszen tart az oltás, és az átoltottság ígérete azt is hordozza, hogy vissza lehet majd venni a járványt megelőző életünkből valamennyit, újra szabadon vagy szabadabban lehet majd találkozni, ünnepelni, megpróbálni bepótolni, amit a járvány miatt nem adott meg a sors. Már ha ez lehetséges.

Zártak, a nyitást is modellezték

A húsvéti hírekben nem felejtették el megemlíteni, hogy Nagy-Britanniában és Németország egyes részein már az újranyitást modellezik. Jegyezzük meg: Párizsban viszont csak 10 kilométeres körzetben hagyhatták el otthonaikat az emberek, a maszkhasználatot pedig több ezer rendőr ellenőrizte.

Az ünnep a kórházakban, az egészségügyi ellátó pontokon, az orvosi rendelőknek is munkát hozott: Magyarországon például sokan vehették fel a vakcinát.

A 2021-es húsvét hírügynökségi fotóiból kiderül, hogy ahol lehetett, az orvosok, ápolók igyekeztek reményt adni a betegeknek. Máshol Covid-forma bábut égettek, hogy így szabaduljanak meg a gonosztól.

Nem szűkölködött tojásban az ünnep – méretben, formában, színben igazodott a helyi szokásokhoz. Volt, ahol kifejezetten figyelmet érdemlő módon.

Nyúl az erkélyen

A húsvéti nyúl is többfelé előbukkant a világban. Beköszöntött a washingtoni Fehér Házba. Vagy ha kellett, alámerült a tenger felszíne alá, hogy igazi különlegességet kínáljon az extrém időtöltés jegyében: víz alatti tojásvadászatot. A maszkhasználatot szükségtelen lett volna ellenőrizni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában