kiemelt arany minősítés

2021.03.22. 18:30

Népdaléneklésben ők a legjobbak

Az online népdal­éneklési versenyen ­a Gyöngy­kaláris ének­együttes kiemelt arany minősítést kapott.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Fotó: EY_hp_eb_840_01

Kiváló eredményeket értek el a Miskolci Egressy Béni–Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tehetséges növendékei, a VIII. Gyöngyvirág Online Népdaléneklési Versenyen és Tehetségnapon.

A Gyöngykaláris ének­együttes kiemelt arany minősítést kapott, Jeviczki Jázmin aranyat és a Tapolcai koszorú énekegyüttes is aranyat. Utóbbi csapat tagjai szintén az Egressy növendékei, csak a tapolcai kihelyezett tagozat kis zenészei, tanáruk Szűcs-Tótin Tímea volt.

Jázmin és a Gyöngykaláris szolfézstanára Mészáros Éva, aki az Északnak elmondta, a népdaléneklési versenyt a zeneiskola nyugalmazott tanára Fazekas Erzsébet hívta életre.

– Tavaly sajnos nem tudtuk megrendezni az eseményt, hiszen akkor is március közepén tértek át az iskolák digitális oktatásra, de akkor még nem voltak jól bevált és kialakult módszerek az újfajta tanítási formára. Azonban mi már akkor felkészültünk a megméretésre, úgyhogy az idén tulajdonképpen csak át kellett ismételni a dalokat. Mivel a járvány miatt online verseny volt, videóra vettük fel a produkciókat. Nagyon sokat nevettünk, mire elkészült a tökéletes felvétel. Sokszor kezdtük újra, de végül nagyszerű előadások születtek. Nem tudom egyébként, hogy melyik könnyebb, az élő verseny vagy a videókészítés. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is. A koncentráció, az összeszedettség és a felszabadult elő­adásmód azonban mindkettőnél elengedhetetlen – tette hozzá a szolfézstanár.

Szívesen éneklik

Megtudtuk tőle a Gyöngykaláris énekegyüttes tagjainak a nevét: Lazsádi Blanka, Kerekes Sára Cseperke és Robb-Horkay Jázmin.

– Ők egyébként mindannyian valamilyen hangszeren tanulnak játszani a zeneiskolában, de kicsi koruktól én tanítom őket szolfézsra. A Gyöngykaláris karádi népdalokat énekelt, Jeviczki Jázmin pedig nagydobronyit. Tanítványaim a hangszeres versenyeken is kiválóan szerepelnek, Lazsádi Blanka nemrég az Országos Friss Antal Gordonkaversenyen második helyezést ért el.

A népdaléneklési versenyre készített videók megtekinthetők a zeneiskola honlapján.

(A borítóképen: Jeviczki Jázmin nagydobronyi dalokat énekelt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában