szabadidő

2021.03.23. 18:00

5 csendes kirándulóhely Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Itt a tavasz, és bár Sándor, József és Benedek nem hozták meg a meleget, a kirándulás lehetősége a mostani időben is adott.

Fotó: Himer Edina

Ébredezik a természet és mi hoztunk 5 kirándulási lehetőséget megyénkből, ahol friss levegőt szívhatsz, csodálhatod a természetet és kicsit kikapcsolódhatsz.


Megyer-hegyi „Tengerszem” természetvédelmi terület

Sárospatak

Fotó: Shutterstock

A Megyer-hegyi tengerszem tó és környéke az Aggteleki Nemzeti Park kezelésében álló terület. A Megyer-hegy, mely több mint 300 méter magas, különleges látványt nyújt a tó körül. Érdemes egy túra keretében megtekinteni.


Jósvafői mesterséges „tengerszem”

Jósvafő

Fotó: Shutterstock

Az Aggteleki Nemzeti Park területén található Jósvafői tengerszem hasonló szépségeket rejt magában. Az szűk völgyben történő séta folyamán a látvány feltöltődést, a nyugalom kikapcsolódást eredményezhet.


Áldó Krisztus szobor

Tarcal

Fotó: Shutterstock

A Tarcali bányató közelében található 8,5 méter magas Áldó Krisztus szobrot 2015-ben állították fel. A monumentális építmény látványa magával ragadó, melyet a körülötte fekvő táj szépsége csak tetéz.


Varbói tó

Varbó

Fotó: Himer Edina

A kis község határánál található tó látványa minden évszakban szemet gyönyörködtető.


Kavicsos tó- és Szabadidőpark

Mezőkövesd

A Mezőkövesden található Kavicsos-tó és Szabadidőpark csendes hangulata, zöld övezete és a tó szépsége nagyszerű hely lehet egy tavaszi hétvége délutáni kikapcsolódására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában