Ózd

2021.02.06. 12:00

Városnéző rejtvényfejtés a Digitális Erőművel

Egy játék keretében mélyebben megismerhették lakhelyüket az Ózdi Nyugdíjas Klub tagjai.

Detzky Anna

Forrás: Olvasói fotó

A legtöbb nyugdíjasközösség a járvány ideje alatt a négy fal közé szorul, ezért örültek nagyon az ózdiak a Digitális Erőmű szabadtéri játékának.

– Nemrégen szóltak nekem, hogy indít egy játékot a város azzal kapcsolatban, hogyan ismerhetjük meg jobban a saját lakhelyünket – mondta Bellér Lászlóné, az Ózdi Nyugdíjas Klub vezetője. – Ennek során el kellett menni különböző helyszínekre, és ott elolvasni az adott feladatot, aztán beírni egy keresztrejtvénybe a megfejtés kezdőbetűjét. Aztán egyből ellenőrizhettük, hogy értelmes-e a 24 betűből álló megfejtés. A válaszainkat február 1-ig adhattuk le a Digitális Erőműben, ahol oktatási és módszertani központ működik, illetve kiállítást is berendeztek.

Élvezték a találkozást

A legidősebb klubtagokkal telefonon tartják a kapcsolatot.

– Jól elszórakoztunk ezzel kilencen, akik vállalkoztunk rá, hogy benevezünk. Persze nem lógtunk egymás nyakán, mert felosztottuk a feladatokat. Közben tényleg megismertünk új helyszíneket, vagy más megvilágításban láttuk a korábban jól ismert helyeket. A keresgélés ráirányította a figyelmünket, hogy érdemes megnézni a részleteket is. Kifejezetten jó program volt, sokan bekapcsolódtak turisták is, nem csak nyugdíjasok. Egyébként a járványhelyzetre való tekintettel inkább csak telefonon tartjuk egymással a kapcsolatot. A legidősebbekre személy szerint jobban odafigyelek, gyakran érdeklődöm náluk – számolt be a klubvezető.

(A borítóképen: Az Ózdi Nyugdíjas Klub rejtvényfejtő csapatának nyolc tagja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában