összefogás

2021.02.15. 07:15

Még 125 millió hiányzik Zsombinak

Már csak egy utolsó nagy összefogás kellene, és meglenne a szükséges összeg a beteg kisfiúnak. 

Kavaleczné Hegyi Erika

Továbbra sokan segítik a Kazincbarcikán élő Burinda Zsombort. Ő az a 15 hónapos kisfiú, aki SMA-ban, azaz gerinceredetű izomsorvadásban szenved. Az állapotán érdemben a Zolgensma nevű génterápia segíthet, de ez a kezelés nagyon drága, 730 millió forintba kerül. A szülők nyáron kezdtek el gyűjteni, és már megvan 605 millió forint, de még mindig hiányzik több mint 100 millió. Legcsodálatosabb álmuk válna valóra, ha rövid időn belül meglenne a szükséges pénz, hiszen Zsombi minél előbb kapja meg a kezelést, annál nagyobb esélye van a gyógyulásra.

Farsangi fánkokkal

Miskolc-Szirmán farsangi fánkok segítették Zsombi felépülését. Helyesebben azok, akik megsütötték és eladták, és azok is, akik megvásárolták a csemegét. A Dédike finomságai családi vállalkozás február 7-én rengeteg fánkkal várta a segíteni akarókat. Sinka Szilárd ügyvezető elmesélte, nemrég a rádióban hallott Zsombiról. Az édesanya beszélt szívszorító történetükről.

– Annyira megható volt, hogy elhatároztam, valamiképpen segítek. Otthon megbeszéltem a feleségemmel, ő is egyetértett vele, és mivel épp farsangi időszak van, arra gondoltunk, hogy jótékonysági fánksütést rendezünk. Szóltunk a barátainknak, akik mindannyian mellénk álltak. Jöttek dagasztani, vágni, sütni. Először arra gondoltunk, hogy 1000 fánkot sütünk ki, de aztán olyan nagy volt az érdeklődés, hogy 3200 lett belőle. Összesen 737 ezer forint jött össze, amit kiegészítettünk 750 ezerre, ennyivel tudtuk segíteni Zsombit – mondta az ügyvezető.

Hozzátette, akciójuknak kettős célja volt. A beteg kisfiú gyógyulásának támogatása mellett szerették volna felhívni a többi vendéglátós figyelmét is, hogy egy-egy ilyen kampánnyal sokat tudnának tenni a beteg gyermekért. Akár egy pogácsasütő- vagy kocsonyafőző nappal.

– Tudom, hogy minden vendéglátósnak nehéz, de mi is például a fánkokra szánt összeget meg tudtuk hétszerezni. Ha sokan összefognának, már hamar meglenne a hiányzó pénz – fogalmazott Szilárd.

Mezzel és labdával

Többször írtunk róla, hogy a focisták és fociszurkolók több akciót is indítottak a kisfiú gyógyulásáért. többek között a miskolci DVTK. Természetesen a Diósgyőri Női Szurkolói Klub is csatlakozott a jóságos támogatókhoz, különböző licitekkel növelik a kisfiú gyógyulásához szükséges összeget. Legutóbb a következőket írták ki közösségi oldalukra.

„Kedves Barátaink, Szurkolótársaink! Egy borsodi kisfiú, Zsombi küzd az életéért. SMA-betegként a világ legdrágább kezelése, a Zolgensma génterápia mentheti meg. A szülei a csodában reménykednek, hiszen 730 millió forintba kerül a terápia. Még több mint 100 millió forint hiányzik ahhoz, hogy Zsombi végre 15 percnél is tovább ülhessen megtámasztás nélkül, hogy megtanulhasson járni, hogy ne kelljen köhögtető, nyálelszívó és lélegeztető minden egyes falat mellé.”

A női szurkoló elárverezték Veréb György 2014-es Magyar Kupa-döntőn viselt, majd dedikált mezét. Ezt Bognár Gábor ajánlotta föl.

Legutóbb pedig Szőllősi István drukker vált meg az eddig féltve őrzött, 9 éves Diósgyőr-labdájától, amelyet annak idején Seydi is ellátott kézjegyével. Az árverés még tart, egészen február 18-áig.

Idős olvasóink is szívükön viselik Zsombi sorsát. A napokban egy szirmabesenyői nyugdíjas kereste meg szerkesztőségünket, és elmondta, hogy annyira meghatotta a gyermek története, hogy ha megkapja a 13. havi nyugdíj első részletét, akkor azt Zsombor gyógyulására ajánlja fel. Ez körülbelül 60 ezer forint lesz.

Más nyugdíjasok is adakoztak. Az Őszi Napsugár Nyugdíjas Klub gyűjtést szervezett, és az adományokat szintén a kisfiút támogató alapítvány számlájára utalták.

Sétával, futással

A sétálni, futni és kerékpározni szeretőknek pedig itt a „pólóért futok” akció. Aki benevez a versenyre, kedvenc útvonalán teljesítheti a távot, és cserébe egy szép, egyedien megtervezett pólót kap ajándékba. De ami még ennél fontosabb, Zsombi gyógyulását segítheti. Részletek a www.poloerfutok.hu oldalon.

Ezenkívül se szeri, se száma a különböző jótékonysági felajánlásnak. Aki segíteni szeretne a kisfiúnak, látogasson el a Zsombi gyógyulásáért – tombola és licit csoportba.

Zsombi édesanyjától, Burinda-Szűcs Szabinától megtudtuk, hogy egyre bizakodóbbak, az utóbbi hetekben már különböző cégek is melléjük álltak, van, amelyik 10 millió forintot ajánlott fel kisfiuknak.

Kérjük kedves olvasóinkat, aki teheti, támogassa Zsombit, hogy minél előbb megkaphassa a Zolgensma génterápiát, ami számára az egyetlen esélyt jelenti.

Az adományokat a Szép Jövőért Zsombornak Alapítvány fogadja. Számlaszám: 11734152-21916838, közlemény: SMA Zsombor

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/farsangi-jelmezek-zsombiert-5184214/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-vitezek-vitezek-modjara-segitettek-zsombinak-5165827/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/osszedekaztak-az-egymilliot-zsombinak-5163523/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/tizezer-forintos-mese-zsombinak-5139697/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/zsombi-kimondta-az-elso-szavakat-5120629/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/jo-nyolcvankilonyi-kupak-5104855/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/tobbek-kozott-sebestyen-balazs-es-gulacsi-peter-is-segitett-a-beteg-kisfiunak-5083939/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/legyen-2021-zsombi-eve-5083654/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában