érdekel a honvédelem?

2021.02.23. 13:30

Honvéd Kadét Program indul Szerencsen

A szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikumban már eddig is tanulhattak rendészeti tagozaton a diákok, de szeptembertől megújul a képzés. Nem is akárhogyan.

Novák Krisztina

Forrás: honvedelem.hu

– Február 9-én aláírtunk egy együttműködési megállapodást a Magyar Honvédséggel, így próbáljuk nyitottabbá és színesebbé tenni a képzést – tudtuk meg Jakab Tamástól, az iskola igazgatójától. – Ennek értelmében a Magyar Honvédség partner­iskolájává váltunk, és idén szeptemberben elindul intézményünkben a Honvéd Kadét Program. Az iskolában már működik – önkéntes alapon – Ifjú Polgárőr mozgalom, a rendészeti tagozatos diákok pedig belügyi rendészeti alapismereteket tanulnak. Amennyiben szeretnének a rendvédelemben elhelyezkedni, akkor érettségizhetnek is ebből a tárgyból.

Életpályamodell

A Honvéd Kadét Program keretében az új ismeretek elsajátításával kialakul és erősödik a diákok haza iránti elkötelezettsége. A program folyamatosan fejlődik, de mégis kiszámítható életpályát nyújt majd a későbbiekben azoknak a tanulóknak, akik szeretnének a Magyar Honvédség kötelékéhez tartozni, vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen akarnak továbbtanulni. Utóbbit segíti az is, hogy az általuk tanult honvédelmi alapismeretek tantárgyból lehetőségük nyílik érettségizni is a diákoknak.

A közismereti képzés mellet az iskola tanulói betekintést nyernek a honvédség munkájába, közös rendezvényeket tartanak, és részt vesznek a programjaikon. Ráadásul a tagozaton tanuló diákoknak – a tanulmányi eredményük alapján – ösztöndíj is adható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában