Életforma

2021.02.07. 18:00

Bringázásra buzdítanak Kazincbarcikán

Kazincbarcika ismét a kerékpárosbarát települések között tudhatja magát.

Apagyi Beáta

Fotó: Kolorline

Már 2016-ban és a tavalyi évben is elnyerte a Kerékpárosbarát Település címet, melyet a technológiai minisztérium hirdetett meg, immáron 12. alkalommal. A helyi önkormányzatok mellett közintézmények és vállalkozások is részt vehettek kerékpározást támogató pályázatukkal a felhíváson. Tizenkét település – köztük Kazincbarcika – és tizenhat munkahely tudhatja magáénak egy éven keresztül a kitüntető címet.

Tudatos életforma

Kazincbarcika több mint 10 kilométeres kerékpárútrendszer kiépítésével lehetővé tette, hogy a város összes intézménye, legtöbb munkahelye, kereskedelmi létesítménye elérhetővé váljon a lakosság számára. Klimon István alpolgármester korábbi nyilatkozatában kiemelte, hogy a városvezetés régóta elkötelezett

a verseny, az amatőr és a tömegsportok iránt. Ezért is igyekeznek támogatni az infrastruktúra fejlesztésével a környezettudatos életformát, ami egyben a városképet is javítja.

– Szeretnénk, ha minél több városlakó venné igénybe munkába járáshoz vagy például egy családi városnéző körút erejéig a biciklijét. A cím elnyeréséhez nagyban hozzájárulhatott az is, hogy 2020-ban, már harmadik alkalommal a legnagyobb magyar kerékpárosverseny, a Tour de Hongrie egyik kiemelt helyszíne volt a város – mondta.

A város vezetésének tervei között szerepel egy vízi komplexum és egy jégcsarnok megépítése, valamint pályáztak tavaly áprilisban az Országos bringa­park programra, mellyel a természetközeli kerékpározást tennék lehetővé.

(A borítóképen: Szitka Péter polgármester az elismeréssel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában