összefogás

2021.02.16. 13:00

A Vitézek is Zsombi számára gyűjtöttek

A baráti társaságot meghatotta a 15 hónapos Zsombi története, gyűjtést szerveztek számára.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Nemrég írtunk arról, hogy 150 ezer forinttal támogatta a Borsodi Vitézek Baráti Társasága Zsombit, a Kazincbarcikán élő, gerinceredetű izomsorvadásban szenvedő 15 hónapos kisfiút. A vitézi társaság központi törzskapitánya vitéz Szabó István, aki lapunknak elmondta, az Észak-Magyarország hasábjain olvastak a beteg gyermekről, akin csak a 730 millió forintba kerülő génterápia segíthet.

– Társaságunk nem a legfiatalabb korosztályhoz tartozik, én magam is 81 éves vagyok. Mind gyermekszerető emberek vagyunk, hiszen már unokáink, dédunokáink vannak. Én például már négy dédunokával büszkélkedhetek. Amikor beteg kisgyermekről hallunk, belegondolunk, hogy milyen borzasztó lenne, ha a saját gyermekeink vagy unokáink lennének betegek. Tóth Dániellel, aki a helyettesem, a baráti társaság minden tagjának levelet írtunk, hogy ha tudnak, segítsenek, és Dani irodájába hozzák be a felajánlott összeget. Így gyűlt össze a 150 ezer forint, amit elutaltunk a kisfiút támogató alapítványnak – mondta Szabó István.

Sokat utaznak

Megtudtuk, baráti társaságuknak különös története van. Eredetileg az 1956-os Vitézi Lovagrend tagjai voltak, de onnan különböző nézeteltérések miatt kiváltak. Az ‘56-os nevet sem használhatták tovább, pedig a forradalom és szabadságharc eszméi fontosak számukra. Úgy döntöttek, hogy megalakítják a Borsodi Vitézek Baráti Társaságát, de ezt a csoportot nem jegyeztették be, hanem csatlakoztak a Horthy Miklós által alapított Vitézi Rendhez. Tehát hivatalosan hozzájuk tartoznak, de nem hivatalosan külön társaságot alkotnak. Sokat utaznak és jótékonykodnak. A határon túli magyar településekre adományokat visznek, Kárpátaljára, Délvidékre, Erdélybe és Felvidékre. Támogatták a nagydobronyi árvaházat, a Verbőci Református Egyházközséget, egy édesanyát, akinek a férje a keleti fronton esett el. Felkeresik azokat a helyeket, ahol magyarokat végeztek ki, és megkoszorúzzák az emléktáblákat, emlékműveket.

Zsombi gyógykezeléséhez 110 millió Ft-ra lenne még szükség.

Eddig összegyűlt: 620 millió forint

Bankszámlaszám: 11734152–21916838

Ha tud, Ön is segítsen Zsombinak!

(A borítóképen: Zsombi gyógyítására gyűjtöttek a vitézek is)

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/farsangi-jelmezek-zsombiert-5184214/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/osszedekaztak-az-egymilliot-zsombinak-5163523/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/tizezer-forintos-mese-zsombinak-5139697/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/zsombi-kimondta-az-elso-szavakat-5120629/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/jo-nyolcvankilonyi-kupak-5104855/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában