összefogás

2021.01.26. 07:00

Tízezer forintos mese Zsombinak

A rendőr őrmester mozgósította szinte az egész megyét a beteg kisfiú gyógyulása érdekében.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Tóth Lilla rendőr őrmester újabbnál újabb akciókat talál ki, hogy minél több pénzt össze tudjon gyűjteni Zsombinak.

A 15 hónapos Burinda Zsomborról már sokszor írtunk, ő az a kazincbarcikai, SMA-ban, azaz gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú, akin érdemben csak a Zolgensma génterápia segítene. Ez a gyógyszer azonban 730 millió forintba kerül, így országos gyűjtés kezdődött a kisfiú gyógyulása érdekében.

Már több mint 500 millió forint megvan, de még mindig hiányzik több mint 200 millió. A gyógyszert minél hamarabb meg kellene kapnia a kisfiúnak, de legkésőbb kétéves koráig.

Kupakok

Lilla jelenleg a Miskolci Rend­őrkapitányságon dolgozik, a Közrendvédelmi Osztály Járőr és Őrszolgálati Alosztály járőrvezetője. Korábban együtt dolgozott Szabinával, Zsombi édesanyjával, és amikor megtudta, hogy baj van, azonnal elhatározta, hogy segíteni fog.

– Az elmúlt években követtem a közösségi oldalon Zente, Levente és Noel történetét, akik szintén SMA-s kisfiúk, és a családommal nekik is segítettünk. Most azonban tudtam, hogy komolyabb akciókra lesz szükség. Legelőször megszerveztem a kupakgyűjtést, mert láttam, hogy megyeszerte indultak ilyen akciók. A kapitányságon kihelyeztem egy dobozt, mellé egy plakátot ragasztottam, amin rajta vannak a legfontosabb információk a kisfiúról, és a kollégáim szorgalmasan hozták a kupakokat. Olyan jól működött az akció, hogy pár nap alatt 30 kiló műanyag gyűlt össze. Aztán eszembe jutott, hogy a társ­szervezeteknél is meg lehetne próbálni ugyanezt, így most már a tűzoltóságon, a miskolci mentőállomáson és a rendészetnél is gyűjtik a kupakokat. Ezenkívül kisebb boltokban, büfékben, valamint sörözőkben. Ha megtelnek a dobozok, elmegyek értük, ha van egy kocsiravaló, akkor elviszem édesanyám sörözőjének udvarára, Izsófalvára, és ha megvan egy teherautónyi, akkor elfuvarozzuk Zsombi nagyszüleihez. Ők átnézik, majd egy kamionnal Tinnyére, az átvevőhelyre szállítják – mesélte Lilla.

Dobozok

Azzal folytatta, hogy következő akciója az alumínium­ italos dobozok gyűjtése volt. Adminisztrátora lett a közösségi oldalon az „Alu- és Fémhulladékokkal Zsombiért” csoportnak. Aki szeretne segíteni a kisfiúnak, csatlakozzon a csoporthoz, itt minden fontos információt megtalál, azt is, hogy hol lehet leadni a dobozokat. A miskolci gyűjtés után ezek is Izsófalvára kerülnek, a söröző udvarára.

– Végigtelefonáltam a MÉH-telepeket, és megtudtam, hogy 130-150 forintot adnak az aludobozok kilójáért. Van, ahol kevesebbet, de megpróbálom még Kazincbarcikán is, mert úgy tudom, ott 200 forint az átvételi ár. Jelenleg 400 kilónál járunk, ez már szép összeget jelent Zsombinak – mondta Lilla.

Matricák

Egymás után jöttek az ötletei, hogy hogyan lehetnek mégis segíteni, és a családja is csatlakozott hozzá. Édesanyja és a párja autósmatricákat nyomtattatott egy kazincbarcikai grafikai céggel. A matricák darabját 1000 forintért árulják, de van, aki többet ad érte. Ebből 1 350 000 forint folyt be eddig.

Lilla tagja egy licitcsoportnak is, amelyre felteszi a már nem használt tárgyait. A befolyt összeg természetesen Zsombié, és már az egyik kolléganője is hozza a tárgyakat, hogy minél hamarabb meglegyen a pénz a kisfiúnak. Kedves történet, hogy a rendőrnő írt egy mesét Zsombiról. Ezt valaki 10 000 forintért megvette úgy, hogy a mese kerüljön Zsombihoz. Lilla bekereteztette, és személyesen vitte el a kisfiúnak.

– Tokajban szintén gyűjtenek kupakokat beteg gyermekek részére, itt egy hatalmas borosüvegbe. A Tokaj Kincsei Egyesületnek jött az ötlete, hogy hirdessünk virtuális örökbeadást. Aki befizet Zsombi javára valamennyi összeget, rákerül a neve a borosüvegre. Ebből az akcióból 550 000 forintot sikerült behoznunk. Az ötleteimmel arra is szeretném felhívni a figyelmet, hogy bár sokan vagyunk olyanok, akik nem keresünk sokat, de mégis tudunk azért tenni, hogy minél hamarabb összejöjjön Zsombinak a szükséges összeg. Bár nagyon sok idő elmegy a szervezéssel, de szívesen teszem, hiszen egy ártatlan kisgyermek életéről és jövőjéről van szó. Több kollégám is utalt már kisebb-nagyobb összeget az alapítványi számlára, bízom benne, hogy a többiek is segítenek majd. Ha az 50 ezer fős rendőri állományból csak egy doboz cigaretta árával hozzájárulna mindenki Zsombi gyógyulásához, már meglenne a hiányzó összeg fele – fogalmazott Lilla.

Zsombi gyógykezeléséhez 221 millió Ft-ra lenne még szükség.

Eddig összegyűlt: 509 millió forint

Bankszámlaszám:11734152–21916838

Közlemény: SMA Zsombor

Ha tud, Ön is segítsen Zsombinak!

(A borítóképen: Folytatódik a gyűjtés Zsombi gyógyulása érdekében)

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/zsombi-kimondta-az-elso-szavakat-5120629/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/jo-nyolcvankilonyi-kupak-5104855/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/tobbek-kozott-sebestyen-balazs-es-gulacsi-peter-is-segitett-a-beteg-kisfiunak-5083939/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/legyen-2021-zsombi-eve-5083654/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/egymillios-labda-zsombiert-5067163/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/ronaldo-is-mezt-ajanlott-zsombinak-5037835/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/mert-zsombi-belenezett-a-szemembe-5030368/

https://boon.hu/vezeto-hirek/zsombiert-futottak-fel-a-tizedikre-5020726/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/hisz-benne-hogy-osszejon-az-osszeg-zsombinak-4920358/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/bevetesi-vedoruhaban-futottak-a-tuzoltok-az-sma-beteg-zsombiert-4764085/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/az-arsenal-futballistaja-is-zsombiert-kampanyol-4761214/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/segitsunk-egyutt-zsombinak-4757941/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/gulacsi-peter-25-millio-forintot-utalt-zsombinak-4752127/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában