élmény mindenkinek

2020.10.17. 09:30

Térköveztek az önkéntesek Baráthegyi Majorságban

Nagyszerűen ment a közös munka, elkészült a Baráthegyi Majorság parkolója.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Önkéntesek jártak az elmúlt héten a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorságában. Az egyik mobilszolgáltató cégtől érkeztek 9-en, hogy a farm parkolójának térkövezését elvégezzék.

– A hangulat remek volt, az idő is, a munka pedig elkészült – fogalmazott Jakubinyi László, az alapítvány elnöke. – A kapcsolatunk a cég önkénteseivel körülbelül 5-6 évre nyúlik vissza. Azóta minden évben eljöttek hozzánk, ebben az évben azonban már másodszor segítettek. Ezúttal a cég fővárosi munkatársai vállalták el a munkát. Fontosnak tartjuk, hogy mindig olyan tevékenységet ajánljunk föl, ami látványos, egy napba belefér, és aminek az önkéntesek is látják az értelmét, a folytatását. Korábban ültettek már nálunk fákat, tavasszal pedig gyógynövényeket, melyeket most együtt leszedtünk, és csokorba kötve felakasztottuk száradni, hogy különböző módon felhasználhassuk. Az elmúlt héten a térkövezés mellett a várudvart is rendbe tettük a segítségükkel. Felszedtük a kavicsot, mivel a kutyatámadások után az állataink a várudvarban laktak, és tiszta kavicsot raktunk le – sorolta Jakubinyi László, mi minden történt az önkéntes napon.

Élményterápia

Hangsúlyozta: az önkéntesek mindig együtt dolgoznak a majorság kollégáival és fogyatékos fiataljaival.

– Én ezt úgy hívom, hogy élményterápia. A fogyatékos emberek az integrációnak köszönhetően képesek értéket teremteni, de a közös munkának az is fontos üzenete, hogy a támogatókkal együtt igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy növeljük a fenntarthatóságunkat. Az önkéntesek pedig azt látják, nem azért jönnek, hogy összesöpörjék a faleveleket, amit mis is meg tudunk csinálni, hanem az általuk végzett feladat mindig valamilyen magasabb hozzáadott értékű munka. Úgy gondolom ez így kiváló együttműködés – fogalmazott Jakubinyi László.

Hozzátette: amikor önkéntesek érkeznek hozzájuk, arra már napokkal előre készülnek. Átgondolják, hogy hol, melyik munkát hány ember végez majd, nekik milyen eszközökre, anyagokra lesz szükségük. Nem szeretnék, ha akkor kellene kapkodni és szaladgálni, amikor a segítők már megérkeztek. Az önkéntesek ezúttal túlóráztak is. Azt mondták, hogy délig maradnak, de végül csak kora délután indultak haza, mert szerették volna befejezni a parkoló térkövezését.

(A borítóképen: Az önkéntesek szorgalmasan dolgoztak a majorságban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában