Legszebb virágos kert

2020.09.20. 13:30

Sok a gyönyörű balkon és kert Felsőzsolcán

A pályázaton közel negyven beküldött fotóból választották ki a legjobbakat.

Nagy-Hankó Krisztina

A város önkormányzata által hirdetett „Legszebb virágos kert” pályázaton a nyerteseket egy szakmai zsűri választotta ki, az elismerő okleveleket és ajándékutalványokat a polgármesteri hivatal dísztermében vehették át nemrégiben. A város vezetése is azon igyekszik, hogy intézményeinek környékére minél több virág kerüljön. A pályázat célja az volt, hogy megmutassák, Felsőzsolca valóban virágos város – tudtuk meg Szarka Tamás polgármestertől. Az önkormányzat a helyiek és a vállalkozók fotóit is várta.

Szebbnél szebbek

– Két kategóriában versenyeztek a pályázók. A beérkezett fotók jól szemléltetik, hogy a településen milyen sok a zöldfelület és a növény – mondta a polgármester. A „virágos kert” kategóriában a harmadik helyen Polonkai Istvánné végzett, a második helyezés Paranainé Nagyidai Ilonáé lett, a győztes pedig Barnóczki Lászlóné csodálatos növényeivel. A „virágos balkon” kategóriában harmadik helyezett lett Veresné Pócsik Gyöngyi, a második helyet Soltész József szerezte meg, az első helyezett pedig Baranyi Györgyné lett. Rengeteg a szép kert és balkon a településen, ezért is volt nehéz a döntés. Szeretnék bevonni a lakosságot, hogy együtt tegyék még szebbé a várost. Nagyon sok projektet indítottak az év folyamán azért, hogy Felsőzsolca lakosságának közreműködésével alakítsák a környezetet, növeljék a jó közérzetet. Tavasszal volt a virágültetési akció, de idesorolható a fotópályázat is, amit sikeresnek értékelhetnek – hangsúlyozta Szarka Tamás.

Nagyon régóta foglalkozik hobbiszinten kertészkedéssel. A növények szeretetét még Miskolcról hozta magával, hiszen ott is mindig sok virágja volt – mondta Barnócz­ki Lászlóné. A fia küldte be a fotókat a pályázatra. A kertet minden évben kora tavasszal kezdi beültetni virággal. Ilyenkor kiteszi a leandereket is, a filagóriára ebben az évben rózsaszín és fehér futópetúnia került. A virágok gondozása sok időt igényel, de szívesen csinálja. A megfelelő tápoldattal locsol minden növényt és szaporít is. Megéri a fáradtság, mert csodájára járnak a kertnek az emberek – mondja Ilona.

(A borítóképen: Baranyi Györgyné és Barnóczki Lászlóné a polgármesterrel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában