túra

2020.09.10. 14:30

Ismét lesz Szendrő Körül Gyalogszerrel

A járványügyi óvintézkedések mellett megrendezik az idei túrát is.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A koronavírus-járvány miatt tavasszal elmaradt programját nem pótolja Szendrő Város Sport és Szabadidő Klub Egyesület Természetjáró Szakosztálya, helyette a szokásos őszi túrájával igyekszik kárpótolni az elmaradt élményekért. A túra fő attrakciója a rudabányai tó felkeresése minden távnak, de idén is lesz a 3 különböző gyalogtúra mellett egy kerékpárostúra-lehetőség is.

A rendezvényt szeptember 26-án tartják. A legrövidebb távon – 10 km gyalog – indulók rajtja Szuhogyról lesz. A 15 és 25 kilométer gyalog- és a 25 kilométer kerékpáros távok körtúrák lesznek. Lehetőség lesz idén is egyénileg a távokat teljesíteni, és hagyományosan túravezetők is kísérnek minden távon csoportokat. Az útvonalon lesznek ellenőrző pontok, ahol pontőrök fogják várni az áthaladókat.

Egyes túraútvonalak érintik a Csorbakő várromokat, és a túra keretein belül egy információs tábla kerül kihelyezésre, melyet a túra rendezője állít a várrom ismertségének növelése érdekében. A kerékpáros táv útvonala a Szendrő várának kilátójához is elvisz.

A program idén is az Ötpróba programsorozat része, a kerékpáros táv a „Tekerj a zöldbe!” kampány keretében kerül megrendezésre. Az esemény csatlakozott az Európai Sporthét #BEACTIVE kezdeményezéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában