Hősképző kampány

2020.09.08. 19:30

Fontos feladatokat látnak el a hősök

A Magyar Vöröskereszt a programmal az elsősegélynyújtást, a járvány elleni védekezés fontosságát is erősíti.

Apagyi Beáta

Forrás: Magyar Vöröskereszt

Fotó: Jori Andras PHOTO

A Hősképző kampány keretében a Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei országszerte az elsősegélynyújtást népszerűsítő és oktató ingyenes foglalkozásokra várják az érdeklődőket.

Szeptembertől november végéig, havonta egy-egy világnaphoz kapcsolódó üzenettel jelentkeznek. Szeptemberben az elsősegélynyújtás világnapjához kapcsolódóan a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt iskolai Covid-szolgálatok megszervezésével segítenék az iskolai közösségek védelmét.

Az évtizedek óta működő kisegészségőr program, valamint az iskolai elsősegélynyújtó szakkörök megszervezésével a diákok hatékonyan segíthetnek egymásnak, hogy megszokják és megtarthassák a járványügyi védekezés intézményi kultúráját.

Felelősségteljes feladatok

Kovács Dávid, az elsősegélynyújtás szakmai vezetője elmondta, hogy sem a korosztály, sem pedig a létszám tekintetében nincs korlátozás, ami a jelentkezőket illeti. A szabályos maszkviselés ellenőrzése, a kézfertőtlenítő pontok működtetése, távolságtartási előírások felügyelete, kontaktusmentes lázmérésben való részvétel, tájékoztatás lehet a gyerekek feladata.

A Hősképző kampány eseményeit területi és megyei munkatársaik mellett nagyon sok önkéntes szervezi, rendezi.

Többségük vagy az egészségügy, vagy pedig a pedagógia területéről érkezik. Fontos megemlíteni, hogy a fertőzöttek elkülönítésében, ellátásában a gyerekek nem vesznek részt. A szolgálatot természetesen a gyermek megfelelő járványügyi felkészítése után lehet megkezdeni, előzetes szülői jóváhagyással.

Az országszerte megvalósuló program helyszíneiről és időpontjairól a Magyar Vöröskereszt megyei szervezeteinél érdeklődhetnek a jelentkezők. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Hősképzővel kapcsolatban az érdeklődők a megyei önkéntes koordinátorral, Harczos Orsolyával vehetik fel a kapcsolatot a 06 70 933 8250-es számon vagy az [email protected] e-mail-címen – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában