honvédverseny

2020.09.29. 08:00

Civil-honvéd békés találkozó

Az eső áztatta talaj sem riasztott el senkit a versengéstől.

Novák Krisztina

Fotó: Bujdos Tibor

Két napig tartott Nagybarcán a három próbatételből, lövészetből, futásból és akadályversenyből álló honvédverseny, amelyen a terület országgyűlési képviselője, Demeter Zoltán is részt vett.

Nagybarca a megfelelő hely rá

– A verseny ötlete néhány évvel ezelőtt fogalmazódott meg, azzal a céllal, hogy a civil lakosságot kicsit közelebb hozzuk a honvédelemhez – nyilatkozta az Északnak Pető Sándor, a Magyar Tartalékosok Szövetségének Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke. – Sportos találkozókat, valamint hagyományőrző versenyeket rendeztünk, és ez a kettősség megmaradt azóta is. A hagyományőrző tagozatunk – íjászok és a küzdősportok résztvevői – minden évben Sárospatakon találkozik, ahol a történelmi múlt is predesztinálja a várost az ilyen típusú rendezvényekre.

Pető Sándor azt is elmondta, Nagybarcán a terület adta, hogy nagyon jól lehet gyakorolni a honvédelmi sportokat, ezért negyedik éve tartanak itt versenyeket. Kezdetben kimondottan csak civilek küzdöttek meg egymással, és később bővült ki katonákból álló csapatokkal is a rendezvény.

(A borítóképen: Lövészetből is próbázhattak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában