Megyei büszkeség

2020.04.02. 17:30

Mádi tűzoltó lett az ország erős embere

Nyerő szériában, tavaly már ő volt az országos bajnok.

Horváth Imre

A 26 éves mádi tűzoltó, Juhász Péter érte el az első fordulóban a legjobb eredményt a HSMA (Hungarian Strongman Association – Magyar Erősember Szövetség) legrangosabb sorozatának Prémium Ligájában.

Természetesen a helyzetre való tekintettel idén zárt kapuk mögött zajlik a HSMA. Az indulók hat számban mérték össze az erejüket: vikingnyomás, bödöncipelés, lakattartás, golyóemelés, felhúzás és lengősúlycipelés – tájékoztatott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság büszkén beszámolva kollégájuk sikeréről.

Péter szerint a fizikai erő mellett szükség van ügyességre és állóképességre is, hiszen a különböző gyakorlatok más-más típusú erőkifejtést igényelnek. A mádi fenegyerek 2017-ben országos bajnoki ötödik helyezést ért el, 2018-ban és 2019-ben pedig megnyerte a Kelet-Magyarországi erős ember bajnoki címet. Tavaly már selejtező nélkül indult a döntőn, és így lett országos bajnok. Úgy tűnik, a nyerő széria folytatódik, hiszen az idei első fordulóban is ő produkálta a legjobb eredményt. A kollégái mögötte állnak, és az egész katasztrófavédelmi főigazgatóság drukkol neki, hogy a májusi döntőn is ő legyen a legjobb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában