Anno 1999-ben írtuk

2020.01.01. 07:30

Malachúst kevesen, pezsgőt sokan vesznek

Főleg az édes pezsgő fogy az üzletekben Szilveszterre készülve – összegez 1999. december 31-én az Észak-Magyarország.

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Vajda János

Malachúsból kevesen vásároltak megyénkben. A kisebb és nagyobb üzletek vezetőit megszólaltató körképben a mezőkövesdi 5. számú Coop Áruház vezetője elmondja: a pezsgővásárlás már a karácsony előtt beindult városukban.

A miskolci Húsáruházban nem számít különlegességnek a malachús. Frei Barnáné üzletvezető szerint náluk az év minden szakában megtalálható ez. A kereslet azonban – más húsboltok tapasztalatához hasonlóan – itt sem óriási iránta. A virslit viszont minden eddiginél nagyobb mennyiségben vásárolják.

A sárospataki Bodrog Áruház ABC boltvezetője arról tájékoztat, hogy üzletükben már két éve nem tartanak malachúst. Nincs rá igény. A pezsgő azonban kelendő árucikknek számit ilyenkor. Észrevehető a reklámok vásárlásra serkentő hatása is. Sokan azt keresik, amit a hirdetésben látnak.

A miskolci Tesco-ban állítják: minden igényt ki tudnak elégíteni az üzlet malachúsból és pezsgőből. Akár egész malacot is lehet rendelni náluk. Eddig majd félezren éltek ezzel a lehetőséggel. A különleges évforduló miatt azonban strucc-, vagy akár cápahúshoz is hozzá lehet jutni az áruházban. Pezsgőből óriási a kínálat, amihez kiváló vásárlási kedv társul. Előző napon például ötezer palackot vittek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában