Programajánló

2020.01.16. 19:00

Csúcsra járatják az év eleji nagy bulikat

Összegyűjtöttük a megye legjobb bulijait. A rock zene kedvelői nem fognak unatkozni, de mások sem!

Swanheart zenekar

Forrás: ÉM

A zenekedvelők és táncos lábúak mind kipihenték már az év végi partik, koncertek fáradalmait. Már a pótszilveszteri bulik korszaka is lecsengett. Jöhetnek az újabb zenei csemegék, amelyekből nem lesz hiány az elkövetkező hetekben sem. A rockosabb zene kedvelői új otthonra lelhettek a miskolci Collins Clubban, ahol szombaton este a Nightwish tribute zenekar, a Swanheart lép fel.


Január 17., péntek

19.00 P. Box (Varga Miklóssal és Zsöcivel) koncert a miskolci Ady művelődési házban.

Előzenekar az Ezüst Nyár és a Tunyó Emlékzenekar.

A Pandora’s Box 40/20-as évnyitó koncertjén két egykori taggal, Varga Miklós énekessel és Zselencz László basszusgitárossal erősít.

20.00 Déjá vu parti a miskolci Collins Clubban.

A lemezjátszóknál: Révész Zoli.

Egy újabb zenés, bulis este a miskolci belvárosban.

20.00 Az AWS koncertje a miskolci Helynekemben. Vendég a Tiansen.

Közönségtalálkozó 20.00. Koncertkezdés: 21.00 Tiansen, 22.00 AWS.

Az AWS egy magyar modern metal zenekar, amit 2006 nyarán alapított Brucker Bence, Kökényes Dániel, Siklósi Örs és Veress Áron, mikor egy középiskolába jártak. A zenekar neve eredetileg az Ants With Slippers (papucsos hangyák) rövidítése, de ezt valójában soha nem használták ebben a formában. Első albumuk két dal kivételével még angol nyelven született , majd magyar nyelvre váltottak, szövegeik önálló művekként is megállják a helyüket. Eddig három nagylemezt adtak ki, játszottak már valamennyi hazai klubban és fesztiválon (Sziget, EFOTT, Rockmaraton, RockPart, Pannónia, FEZEN, Fishing On Orfű), illetve külföldön Romániában, Szlovéniában, Ausztriában, Németországban és az Egyesült Királyságban is. Zenei hatásaik között a Metallica, Korn, System of a Down, Linkin Park, Superbutt, Subscribe és az Isten Háta Mögött zenekarokat említik. 2018-ban részt vettek a Duna A Dal című műsorában, amit megnyertek, így ők képviselték Magyarországot a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon Viszlát nyár című dalukkal. A telefonos szavazatok és a nemzetközi zsűrik pontjai alapján az együttes a második elődöntőből bekerült a május 12-én megrendezendő döntőbe, ahol végül a 21. helyet szerezték meg.

22.00 Élőshow Turné: Manuel a miskolci Rockwell Klubban.

A 2019-es X-Faktor nagy fel­fe­dezettje, egy ország kedvence, Manuel az Élőshow Turnéban.

Gödöllei Emánuel már a válogatón levette a lábáról a mentorokat saját dalával, a Messziről jöttemmel, a Mentorházban pedig egy újabb saját szerzeményt hozott, a Kettent, amibe ugyan belebakizott, de ByeAlex így is nagy lehetőséget látott benne, és egyenes ágon vitte tovább az Élő show-ba. Jellegzetes dalai megjelenésük napján a YouTube felkapottak listájának első helyéig meg sem állnak, milliós nézettségű mindegyik kivétel nélkül. Manuel most országjáró turnéja keretében az ország szinte összes városában megmutatja, hogy miért rajong érte mindenki.


Január 18., szombat

19.30 Swanheart-koncert – Nightwish-est a Collins Rock Clubban.

A Swanheart egy Nightwish tribute zenekar Miskolc vonzáskörzetében.

Tagok: Bajusz Róbert (dob), Barna Nándor (billentyűk), Lénárt Emese Ildikó (basszusgitár), Kiss Mihály (szólógitár), Vámos Fruzsina (ének).

20.00 Before The Last 3. születésnapi koncert a miskolci Helynekemben. Vendég a Funbasstix.

„Készülünk egy hatalmas bulival a Helynekemben, hogy a megfelelő hangulattal indítsuk az új évet…”

A Before The Last zenéjében egyaránt fuzionálnak a pop, a rock és a ska stílusok. A héttagú együttes számos fesztiválon, rendezvényen, klubban játszott már az ország megannyi pontján. Saját dalaikkal az a céljuk, hogy minél nagyobb mulatságot és hangulatot keltsenek, és hogy ne maradjon mozdulatlan ember a koncertjükön. Fellépéseiken a jó hangulat garantált, a születésnapi bulijukra pedig ez fokozottan érvényes. Ahogy Kacsenyák Gábor „Kacsa” frontember összefoglalta az ars poeticájukat: szórakozni és szórakoztatni akarunk! Céljuk: még több koncert, a zenekar fejlődése, az országban mindenhova eljusson, hogy léteznek, így ha valaki táncolni szeretne, nehezen talál majd jobb helyet egy Before The Last-koncertnél.

22.00 Groove 002 – James Cole a miskolci Rockwell Klubban.

Line up: 22.00–23.30 Viktor Mato, 23.30–01.00 7mirror, 01.00–02.30 James Cole, 02.30–04.00 Totpeti.

Nem más, mint James Cole fog gondoskodni arról, hogy a 2020-as év a minőség nevében indulhasson útjára zenei fronton. A helyszín ismét a Rockwell Klub Miskolc Piros terme, ami kap most egy extra fincsi kis hangtechnikát is erre az estére. Nagyon finom house darabok vannak kilátásban. James Cole-t a szakma körében sokan csak úgy emlegetik, hogy a „Tanár Úr” – eredeti foglalkozására nézve, ugyanis tanár. A szegedi egyetemen végzett történelem–szociológia szakon ez utóbbi kapcsán – mint kutatási tárgy – mélyült el a technókultúrában.


Január 22., szerda

16.00 Rock & Roll Szerda a miskolci Collins Clubban.

Üdv a klubban!

Minden szerdán, videós zenei tartalommal: rock és roll.


Január 24., péntek

19.30 A Zorall koncertje a mezőkövesdi Boomerang Clubban.

Ezúttal a 2020-ban megjelenő Fémforgácsok albumukról adnak egy kis ízelítőt.

Első ízben Barbaró Attila a saját szórakoztatására készítette el a demókat otthoni stúdiójában. Mivel a felvételek nagy sikert arattak a barátok és ismerősök között, úgy döntött, hogy zenekart alapít. Így alakult meg a Zorall. A zenekar tagjait ismert hazai rockzenészek alkották. A tagok a következők: Barbaró Attila (Junkies), Lévai-Hangyássy László (Sing Sing), Szendrey Zsolt Károly (Action, Sex Action), majd a dobos poszton némi változás után Boros Péter (Sing Sing). A zenekar megalakulása óta a legtöbb hazai fesztiválon és koncerthelyszínen megfordult már. A magyarországi fellépések mellett felléptek Angliában, Írországban, Németországban, Ausztriában, Romániában, Szlovákiában, Szerbiában és Ukrajnában is. A Zorall-koncertek különleges hangzással és különleges látvánnyal bírnak, a hangulat mindig fergeteges. A zenekarnak több különböző saját szervezésű rendezvénye is van, mint például a Zorall Sörolimpia, ami egy Balaton-parti fesztivál, melyen 4 nap alatt 25 ezer ember fordul meg. A Zorall Kalóztúra és a Zorall szervezett utazások (mint például Zorall Felvidék Tour, Zorall Írországi Tour busszal, illetve repülővel) leginkább az elkötelezett rajongókat érinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában