Multimédia

2019.12.26. 11:30

Gamerek karácsonya

A videójátékok, és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítők már évtizedek óta a legnépszerűbb karácsonyi ajándékok közé tartoznak.

Bartók Nándor

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Rengetegen használják világszerte nap mint nap ezt a fejlődő, évről évre valósághűbb, és egyre nagyobb piacot hóditó kikapcsolódási formát. Vannak, akik versenyszerűen hetente több alkalommal akár órákat is képesek játszani, mások csak hetente-havonta pár órára veszik rá magukat, hogy leüljenek a képernyő elé. Egy biztos, egyre több példány fogy a polcokról, legyen szó bármely nagy cég márkájáról.

Könnyen elérhető

Sokan azért döntenek a videójátékok, vagy a gépek mellett, ami futtatja azokat, mert rendkívül egyszerűen elérhetőek. Sokszor már fel sem tűnik az embernek, de hála a közösségi médiának és a temérdek hirdetésnek, ami körülveszi mindennapjainkat, már percek alatt hozzájuthatunk bármilyen tájékoztatóhoz és termékhez. A legnagyobb márkák a legtöbb nagyáruházban és műszaki boltban jelen vannak.

Egyre egyszerűbb

Húsz évvel ezelőtt nem volt ennyire egyszerű a játékiparban dolgozóknak, mint ma. Olyan közönségre volt szükség, amely értett is a kívánt termékhez, hiszen az nem volt elég, hogy valaki megvette a legújabb Xbox-ot vagy Play Station-t, sokszor plusz kábelek, kiegészítők, illetve költségek árán lehetett csak működésre bírni a gépeket. Ez pedig taszítóan hatott a vásárókra. Mára, tanulva ebből a hibából, a felhasználóbarátabb szemlélet az elterjedtebb, így azok is, akik életükben nem használtak még hasonló gépet, könnyen működésre bírják a konzolokat. Igaz, ebben sokat segített a műszaki cikkek robbanásszerű elterjedése is.

Olcsóbb, mint régen

Hála a digitális világ fejlődésének, és az egyre bővülő termékkínálatnak, több lehetőség van ma olcsóbban hozzájutni műszaki termékekhez, beleértve a játékipar cikkeit. Kezdenek kiszorulni a sokak által mai napig használt cd és dvd lemezek, digitális tartalmak, és az interneten keresztül elérhető felhők veszik át a hatalmat. Egyre inkább törekedve a könnyebb, gyorsabb, olcsóbb megoldásokra.


[eweb-voting id="3978978"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában