Matyóföldi Foltvarró Klub

2019.12.03. 08:00

Adventi ötleteket adtak

Mikulásra, adventre és karácsonyra készültek a patchworkösök.

Tóth Balázs

Színes bemutatóval várták az érdeklődőket Mezőkövesden

Fotó: Tóth Balázs

Az ország keleti felének számos városából érkeztek ötletbörzére a foltvarrók szombaton. A Matyóföldi Foltvarró Klub adventi rendezvényén száznál többen vettek részt Mezőtúrtól Jászberényen és Debrecenen át Sátoraljaújhelyig, s nem hiányozhattak a Miskolc és Eger környéki kézművesek, illetve a sályi, bükkábrányi patch­workösök sem.

Nagy család

– A karácsony volt a téma, sok apróságot hoztunk. Rengeteg ötletet mutattunk be egymásnak és volt, aki itt helyben el is készítette a tárgyakat – mondta Molnár Tiborné, a mezőkövesdi klub vezetője.

A húszéves csoport majdnem a kezdetektől megrendezi összejövetelét karácsony és húsvét előtt. Szeptember óta készültek rá, nemcsak a bemutatókra, hanem ők készítették el a rengeteg tombolanyeremény jó részét is. Innentől kezdve pedig a családé lesz az idő, van, aki még most kezdi el az ünnepre szánt ajándékok elkészítését.

A kövesdi foltvarró adventen az érdeklődők számos ünnepi kelléket láthattak, ajtódíszt, Mikulást, hóembert, angyalkát, karácsonyfadíszt, az ünnepi terítékhez evőeszköztartót, asztalterítőt, sapkát is, mindezekhez pedig az elkészítési technikát is leírták, lerajzolták.

– Van érdeklődés a kézműves termékek iránt Kövesden is, sokszor keresnek minket, akik ajándékot szeretnének szeretteiknek, hogy tudnánk-e varrni. Az ilyen rendezvényeken kapunk új ötleteket, előfordul, hogy olyan tárgyakkal találkozunk, amilyeneket évekkel ezelőtt láttunk, de ezeket mindenki másképp készíti el, hoz valami újítást. Szeretjük csinálni, még ha sok munkával is jár. A foltvarrók egy nagy család, mindig jönnek újak és természetesen a régi ismerősök is itt voltak velünk – fejtette ki Molnár Tiborné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában