Advent

2019.12.04. 08:00

Adni a legszebb ajándék

Egyre többen készítenek fordított adventi naptárat. De miről is van szó?

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: Illusztráció/shutterstock

Talán divatról még nem beszélhetünk, mindenesetre jómagam egyre több helyen látom az adventi kalendárium újra értelmezését.

Az adventi időszak az ünnepre való készülődésről, lelkünk lecsendesítéséről és a hangolódásról szól elsősorban. Ezt azonban hajlamosak vagyunk elfelejteni a Black Friday, a rohanás, az ajándékvásárlás legalább egy hónapig tartó káoszos kálváriájában. Nem csak a készülődésnek van itt az ideje, hanem a jótékonykodásnak is. Ilyenkor könnyebben kinyitjuk szívünket, összeszedjük a már nem használt holmijainkat és gyakrabban adományozunk. Adni pedig a legnagyobb öröm, s talán éppen ez járt annak is a fejében, akitől az ötlet származik. Az internet mélységes bugyraiban ez már kinyomozhatatlan, bár az egyik cikk tanúsága szerint Svédországból indult. Ki tudja, de talán nem is ez a lényeg.

Hogy működik?

A fordított adventi naptár lényege, hogy nem kiveszünk belőle ajándékot, hanem minden nap beleteszünk valami hasznos apróságot. Érdemes egy nagyobb dobozt választani erre a célra, ha pedig a 24 napot követően megtelt, odaajándékozzuk rászorulóknak. Kiválaszthatunk szeretetotthont, hajléktalanszállót, kórházat, menhelyet, bármit, ami a mi szívünkhöz közel áll és úgy érezzük, az ünnepek közeledtével szívesen csempésznénk egy kis örömet a mindennapok rohanásába.

Idén ne halmozzunk, inkább adjunk! Egy mosolyt, egy kis odafigyelést, önzetlenséget, hiszen a decembernek éppen erről kellene szólnia. Adjunk, mert adni jó!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában