tanulmányi verseny

2019.06.17. 10:30

Prügyi tanuló lett most az ország legjobbja

Az aranytuskó című meséből kellett felkészülni ebben a versenyben.

Bánhegyi Gábor

Horváth Rebeka

Fotó: Bánhegyi Gábor

Budapesten a Pest Megyei Kormányhivatal Kossuth termében adták át az Országos Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi Versenyek díjait. Horváth Rebeka, a Prügyi Móricz Zsigmond Általános Iskola 6. osztályos tanulója a roma nemzetiségi kategóriában az 1. helyezettnek járó díszoklevelet és ajándékot vehette át Soltész Miklós államtitkártól, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárától.

A felkészítő munkát Bodovics Évának díszoklevéllel ismerték el. Ugyanezen az országos versenyen a prügyi Lakatos Nelli Doloresz 5. helyezést ért el.

Horváth Rebekával az iskola könyvtárában találkozunk az utolsó tanítási napon. Ami első pillanatra látszik, Rebeka nyugodtan, nyílt tekintettel néz mások szemébe, látszik rajta, hogy kiegyensúlyozott, szerető családi háttér veszi körül, amelyet az iskola pedagógusai is megerősítenek.

A rajz a kedvenc

– A tanárom megkérdezte, van-e kedvem elindulni ezen a versenyen – mondja Horváth Rebeka. – Többen is igent mondtunk. Először egy feladatlapot kellett kitöltenünk. Olyan volt ez, mint a kompetenciamérés, csak itt roma népismeretből kérdeztek. Már minden feladatra nem emlékszem, de azt tudom, hogy roma festők műveit is fel kellett ismerni. A feladatlapok kiértékelése után kaptuk az értesítést, hogy Lakatos Nellivel együtt bejutottunk az országos döntőbe. A mi kategóriánkban öten voltunk. Előre megadták, hogy Az aranytuskó című meséből kell felkészülnünk. Nagyon szeretek olvasni, a meséket meg külön is kedvelem, ezért ez nekem nem volt nagyon nehéz feladat. Egy szegény emberről szól a mese, akit a többiek meg akarnak viccelni, ezért egy tuskót dobnak a kéményébe. A szegény ember felhasogatja a tuskót, hogy tüzet rakjon, csakhogy a tuskó belül tele volt arannyal, így gazdag lett. Az egyik részletét a mesének le is kellett rajzolni, az meg külön jó volt, mert nagyon szeretek rajzolni, az a kedvenc tantárgyam, szoktam versenyeken is indulni, több díjat is nyertem már, de ennek az első helynek is nagyon örültem.

Rebeka búcsúzóul még elmondja, tavaly kitűnő volt, idén nyelvtanból és matekból négyese lesz. Azt már csak én tettem hozzá, ennél nagyobb baja soha ne legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában