Gyereknapi kívánság

2019.06.02. 14:30

Élete vágya, hogy igazi balett-táncos legyen

Az ifjú táncos azzal a gondolattal kacérkodik, hogy balettművész legyen.

Bájer Máté

Mencsik Luca Sára a balettpróbán

Fotó: Bujdos Tibor

Testközelből láthatta a balerinákat a tizenegy éves Mencsik Luca Sára, aki azt kérte gyereknapra, hogy a Miskolci Nemzeti Színházban hadd vehessen részt a Miskolci Balett társulatának egy táncpróbáján.

János vitéz

A kislány apukája szerint ez a vágy a János vitéz című előadás hatására fogalmazódott meg benne.

 

A Miskolci Nemzeti Színház második emeleti balett-termében Solti Csaba balettmester várta a családja társaságában érkező kislányt. A táncosok először csak a korlát mellett gyakorolták a látványos mozdulatokat, majd pörögve, forogva piruetteztek a tánctéren. A mester el is magyarázta Lucának, milyen gyakorlatokat is csinálnak éppen, mit hogyan kell eltáncolni. Beszélt a helyes kéz- és fejtartásról, arról, hogyan kell gyakorolni a fókuszpont megtartását anélkül, hogy elveszítenénk az egyensúlyunkat, balanszról és egyéb szakkifejezésekről.

Izgalmas próba

A zongoraszó mellett folyton záporozó francia utasítások közepette kirajzolódott, mi is a balettművészet lényege: rengeteg munka, gyakorlás, koncentráció és erőfeszítés annak érdekében, hogy a színpadon megszülessen a varázslat. Lucát azonban nem térítette el mindez az álmaitól, sőt igen izgalmasnak találta a próbát. Mencsik Luca Sára, aki a sajószentpéteri Gyöngyszem Mazsorett Csoport és a Freedance-2008 TSE ifjú táncosa, továbbra is kacérkodik a gondolattal, hogy felnőtt korában balettművész legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában