Helyi bulvár, celeb

2024.06.10. 07:30

László Evelin is megkapta a Petőfi Zenei Díjat

Átadták a Petőfi Zenei Díjakat: a Magna Cum Laude lett az év együttese, Freddie az év férfi előadója, Gubik Petra pedig az év női előadója. A közmédia elismeréseit a Dunán, az M2 Petőfi TV-ben és a Petőfi Rádióban is élőben közvetített díjátadón és gálaműsorban, az A38 Hajón vehették át a díjazottak szombat este.

Boon.hu

László Evelin

A közmédia évről évre könnyűzenei díjátadón ismeri el a műfaj meghatározó szereplőit és feltörekvő tehetségeit. Idén kilenc kategóriában vehettek át díjat az előadók az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió munkatársaitól, valamint a Petőfi Zenei Díj életműdíjas és Kossuth-díjas Nagy Ferótól.

A Petőfi Sándort formázó szobrokat immár nyolcadik alkalommal adták át

Az év férfi előadója Fehérvári Gábor Alfréd "Freddie", az év női előadója Gubik Petra lett. Az év együttese díjat a Magna Cum Laude vehette át; az idén 25 éves zenekar jubileumi koncertjének felvételét június 15-én láthatják a Duna nézői.
Két díjazott már A Dal 2024-ben ismertté vált. A dalválasztót a Legényes című dallal megnyerő László Evelin a Petőfi Zenei Díj év dala elismerést is kiérdemelte. Az intim üzenetet megfogalmazó szerzemény zenéjét és szövegét az előadó férje ihlette és lényege önmagunk elfogadása. Az eredetileg folk stílusú produkció a nép-, a rock- és a szimfonikus zene fúziójában csendült fel a dalválasztó döntőjében. Az Arcidra A Dal 2024 felfedezettjeként szintén Petőfi Zenei Díjas lett az év felfedezettje kategóriában. 
A díjátadó műsor új magyar dalok megszületését is ösztönözte, dalpremierrel érkezett László Evelin, a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Pély Barna pedig új, a magyar sportolókat buzdító, a párizsi olimpiára írt dalát hozta el a közönségnek. Az előadóművész zenekara vonósokkal egészült ki a különleges alkalomra, a dalhoz az MTVA készített klipet. Szőke Nikoletta Sárik Péterrel és A Dal 2024 döntősével, a Negállal együtt lépett színpadra, Nagy Adri pedig a Here We Are zenekarral és a Phoenix RT együttessel énekelt a színpadon.

Forrás: Facebook/László Evelin

László Evelin így számolt b a díjátadóról közösségi oldalán:

Hatalmas megtiszteltetés, hogy Petőfi Zenei Díjazott is lettem a Legényes című szerzeményemmel! Őszintén nem tudom, hova lehet még fokozni ennek a csodálatos dalnak a szárnyalását, de elképesztően örülök már annak is, hogy idáig eljuthatott! Ki tudja, hol a vége... Nagyon hálás vagyok mindenkinek és mindennek, aki támogat és támogatott az utam során! Úgy érzem, hogy ráléphettem arra az ösvényre végre, melyet járnom kell! Hogy épp ott vagyok, ahol lennem kell! Köszönöm!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!