Bulvár

2021.04.25. 19:00

Nyolc kulisszatitok, amit a legnagyobb rajongók sem tudtak a Trónok harcáról

Olyan érdekességeket gyűjtöttünk össze, amiket talán a legnagyobb rajongók sem tudtak eddig a világot meghódító sorozat forgatásáról.

Forrás: HBO Go

A Trónok harca színészei Belfastban gyűltek össze, hogy felidézzék a világot meghódító sorozat készítésének izgalmas, vicces és nehéz pillanatait. A népszerű műsorvezető, Conan O’Brian házigazdai közreműködése mellett megvalósult esemény különlegességét többek közt az adta, hogy a közönség kizárólag a Trónok harca stábjából állt.

Ha azt is szeretnéd megtudni, milyen kikötése volt Peter Dinklage-nek a készítők felé, mielőtt elolvasta volna egyáltalán a forgatókönyvet, miket dugdosott Sean Bean egy ruhájába varrt titkos zsebbe, milyen őrült módon üdvözölte Emilia Clarkot a Khal Drogót játszó Jason Momoa, amikor először találkoztak, vagy hogy mi állt abban a levélben, amit George R. R. Martin írt a Varyst játszó Conleth Hillnek, akkor nézd meg a Találkozó Conan O’Briannélt, ha pedig nem bírsz ellenállni utána a csábításnak, hogy ismét visszatérj Westerosra, a Trónok harca mind a 8 magával ragadó évadát megtalálod az HBO GO-n.

Bizarr kórházi élmény

A Trónok harca számos eleme instant a popkultúra részévé vált, így nyilvánvaló volt, hogy a színészek több ízben hallják majd ezeket vissza civilben is. Persze vicces lehet, amikor az éjjel-nappaliban a fagyasztott áruk mellől hirtelen azt kiáltják az emberre, hogy „Hodor!” – természetesen a szelíd óriást játszó Kristian Nairn járt így – de messze a legbizarrabb sztorit Lena Headey mesélte el. A színésznő épp kórházban volt, ahol életet adott kislányának. A tejtermelése nem indult be azonnal, de egy nagyon kedves nővérke segített neki. A sorozatrajongó kórházi dolgozó azonban pár nap önmegtartóztatás után nem bírta tovább, és a legrosszabbkor, Headey mellének masszírozása közben bukott ki belőle, hogy „szégyen”.

Rokonok

Több színész rokona is dolgozott a sorozaton: Emilia Clark (Daenerys) testvére operatőrként, Rory McCann (Véreb) nővére jelmeztervezőként, Conleth Hill (Varys) öccse pedig hangmérnökként vett részt a munkálatokban. Apropó Hill: a Pók megformálója akkor gondolt először arra, hogy milyen fantasztikus lenne HBO-s sorozatban játszani, amikor évekkel korábban elé került a zseniális Maffiózók.

Négylábú stábtagok

Állatok ugyan nem voltak hivatalosak az eseményre, de hála Mark Addynek a négylábú stábtagok is említésre kerültek. A Robert Baratheont játszó színész elmesélte, hogy az egyik patással komolyan meggyűlt a bajuk, ugyanis a jelenetben, amikor a király kíséretével megérkezik Deresbe és felkacag, az egyik ló minduntalan hasonlóan tett: úgy nyerített mintha csak nevetne, így számtalanszor újra kellett kezdeniük a forgatást.

Monokli a meghallgatáson

Az egymást dicsérő vagy épp csipkelődő színészek beszámolói mellett az esten számos kulisszák mögé kalauzoló felvételt is láthattunk, illetve néhány szereplőválogatáson készült videó is előkerült – de nem Kit Haringtoné, amit a színész nem igazán sajnált. Havas Jon megformálója ugyanis egy jókora monoklival a szeme alatt jelent meg anno a meghallgatáson, így nem nyújtott valami épületes látványt. A sérülés oka meglehetősen prózai: előző este bunyóba keveredett egy Mekiben. Az összetűzés miértje viszont nagyon is illik Havas Jon megtestesítőjéhez: egy lány becsületét próbálta védeni, akit sértegettek a gyorsétteremben.

Összefonódások

Azok a színészek, akiknek történetszála összefonódott, meglehetősen egymáshoz nőttek az évek alatt – valakik majdhogynem szó szerint. A már emlegetett Nairn rengeteget cipelte Hodorként a hátán Isaac Hempstead Wrightot. A legnagyobb nehézséget azonban nem az jelentette, hogy Bran életre keltője az eltelt idő során igencsak nagyot nőtt, hanem hogy az ifjú kolléga előszeretettel dúdolt Spongyabob dalokat Nairn fülébe.

Felesleges csirkediáta

Egy másik páros is sztorizott egy vicceset a közös munkáról: Maisie Williams nevetve mesélte el, hogy abban a jelenetben, amikor Arya kiégeti Véreb nyakán a húst, hogy ne fertőződjön el a seb, a forgatókönyv szerint Rory McCann-nek félmeztelennek kellett volna lennie. A színész ezért őrült diétázásba kezdett, szinte csak csirkén (ez a baromfi visszatérő motívum!) és tojáson élt, még a piálást is abbahagyta, ezért a szokásosnál is mogorvább volt. Végül, amikor eljött az ominózus jelenet forgatásának ideje, az egyik stábtag közölte McCann-nel, hogy túl hideg van, úgyhogy magán hagyhatja az ingét…

Ser Friendzone

Nem csak a képernyőn odaadó és megbízható barát a Ser Jorah-t játszó Ian Glen, aki egyébként imádnivalóan fogadta az információt, hogy az internet népe a Ser Friendzone gúnynevet aggatta rá. Emilia Clark elmesélte, hogy az első lovaglós jelenetükben, mivel ő retteg ezektől a patásoktól, kollégája felváltva nyugtatgatta őt és az állatot.

„Elment a buli lelke”

Jason Momoa stílszerűen egy vödör sörrel jelent meg a színpadon és beszámolt róla, hogy amikor az első évadot forgatták Belfastban, ő bizony a munkanapok végén nem mosta le magáról a sminket, de a helyiek szeme se rebbent, hogy egy kigyúrt fazon kihúzott szemmel járkál a kocsmájukba. O’Brian felidézte, hogy az egyik producer úgy fogalmazott a színész távozásakor a sorozatból, hogy „elment a buli lelke”, Momoa ugyanis nagy mókamester volt a forgatáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!