Videóklip

2020.10.08. 15:00

Az emődi pincesoron forgatta új klipjét a BODRI és a Miskakancsó

Szüreti hangulatban készült az alföldi betyárbanda Bor nélkül című videója.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: BODRI Zenekar Facebook-oldala

A klipet a gyönyörű emődi, több száz éves borospincéknél forgatták, ahol a helyi barátaik látták őket vendégül fantasztikus borokkal, tehát kiváló volt a hangulat! A forgatásban sok segítséget kaptak zenészbarátaiktól is, a Melon Együttestől és a Tehéntánc banda tagjaitól, így természetesen ők is láthatóak a klipben – írták a közösség oldalukon.

A BODRI és a MiSKAkancsó zenekar 2014 nyarán alakult. A hangzás azonban nem megszokott mulatós: hagyományos, kiváló magyar népdalokat, nótákat dolgoznak fel egyedi hangszereléssel, illetve ehhez a stílushoz hasonló saját dalokat is készítenek. A műfaji korlátok elmosódnak, felfedezhetőek ska, folk, pop, reggae elemek is zenéjükben, míg a koncertjeiken megmutatják, lehet ezt a műfajt másképp is csinálni!

„Lakodalmas? Mulatós? Mindegy minek nevezzük, erre szeretünk táncolni egy ütős lakodalomban nem?”

– írják magukról.

A műfaji korlátokkal egyébként sem foglalkoznak különösebben – szinte mindegy, milyen stílus, csak legyen jó zene, vallják.

A zenekar magját két fiatal zenész alkotja: Dézsi „Koma” Norbert énekes és Gulyás Úr szolnoki dalszerző, dobos, producer, aki a háttérmunkáért felel a csapatban, és persze ha úgy hozza az élet a dobok mögé is szívesen beül. Norbi más műfajokban is énekel, rockot, popot, sőt magyar nótákat is szívesen ad elő, de a hangszerektől sem esik kétségbe. Gitár, tangóharmónika, vagy szintetizátor egyaránt jöhet, akár egy komplett lagzit is elintéz ha arról van szó!

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy megyénkbeli helyszínen forgat a zenekar: három évvel ezelőtt a Lakodalmas jó éjszakát című dalukhoz " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Mezőkövesden vették fel a videóklipet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!