Buli van!

2020.07.16. 19:00

Ha itt a nyár, akkor bulik, bulik hátán

Még nem tudjuk, merre veszi az irányt a koronavírus-járvány, de az biztos, hogy ha a zenészeken és a zenekedvelőkön múlna, akkor egyszer és mindenkorra elkerülnének bennünket a vírusok. A felhozatalból látszik, hogy mindenki megelégelte a bezártságot: bulik bulik hátán...

Július 17., péntek

18.00 Vén Teenager Nyári Kaland a miskolci Rockwell Klubban

A Nyári Kalandot a megújult Rockwell Teraszon a Groovehouse és Dj Atti retro zenéi teszik izgalmassá.

A Groovehouse magyar pop rock együttes, célcsoportjuk tinédzserektől az idősebb korosztályig terjed. Legsikeresebb daluk a Hajnal, mely megjelenéséig minden korábbi rádiós játszási rekordot megdönt. Nevükhöz fűződnek a következő nagy slágerek is: Hol vagy nagy szerelem, Hajnal, Vándor, Ha újra látom, Ébredj mellettem, Szívvel-lélekkel, Tűz és víz, Legyen ez egy őrült vágy. Bogár Miklós és Kárpáti Zsolt gyerekkoruk óta jó barátok, általános iskolai osztálytársak, mindketten zenekedvelő fiatalok. Húszas éveik elején együttest alapítanak, amit egy holland lemezboltról neveznek el: 1997 áprilisában megalakul a Groovehouse. Fő zenei irányzatuk a house. Zenéjüket szeretnék szélesebb közönséghez eljuttatni, ehhez azonban szükségük van egy énekesnőre. 1998-ban Kis Judit, Judy lett az énekenő.

19.00 Színpadon a Mini Art-űr a miskolci Collins Rock Klubban

A hetvenes, nyolcvanas évek dzsessz-rockja újragondolva.

Egy legendás korszak, hely és életérzés meghatározó zenéi azoknak akik ott voltak és azoknak, akik még meg sem születtek – de ezek a dalok nélkül ma ők sem lennének. Gyere, engedd el magad, érezd át a lüktetést, szállj fel a rock’n’blues hajóra!

20.00 30Y koncert a miskolci Helynekemben

Hamarosan újraindul a Helynekem is

A 30Y zenekar fennállásának huszadik évébe lép 2020-ban, a turné pedig júliusban Miskolcon, a Helynekemben indul újra. „A 30Y 20 éves zenekar. ezt tényként érdemes kezelni. még inkább állapotként. a gyerekek bilire szoknak, kinövik a cipőiket, elballagnak az iskolából, kipróbálnak dolgokat. kirepülnek, és meglehet, nem térnek vissza soha. nem magunkon, rajtuk, rajtatok látjuk az idő múlását. magunkon miattatok vesszük észre, és tőletek tanulunk magunkról. a 30Y egy zenekar, ennyit érdemes tudni. de ezt érdemes. amit csinálunk, azt nektek kell érteni, és ha ti érteni akarjátok, mi vagyunk...”

22.00 A miskolci Block Bistro színpadán Manuel és Dj. Free

Korhatár 18+

Erőteljes dizájn, erőtől duzzadó környezet, erős zenei felhozatal – ez néhány szóban a Block, a belváros egyik rajongott szórakozóhelye.

Július 18., szombat

22.00 Jockey Jokers a miskolci Collins Rock Klubban

A koncert után rockdisco hajnalig

A Jockey Jokers legénységét is megviselte a karantén, az energikus banda nehezen élte meg a leállás közel fél évét. A felgyülemlett energiákat most alaposan belezúdítják a közönség nyakába szombaton, úgyhogy aki szeretne egy hatalmasat mulatni, annak ott a helye. Horváth Csaba énekes arról is mesélt nekünk, hogy mi újság a zenekarral. „A járványhelyzet előtt elkezdtük írni az új dalokat, ugyanis készül a harmadik albumunk, ami a két EP után immár nagylemez lesz. Nehéz volt azonban a zeneszerzés, hiszen semmilyen külső hatás nem ért bennünket, gyakorlatilag vegetáltunk majdnem egy fél évig. Persze otthon próbáltunk, gyakoroltuk az eddig elkészült számokat, de elzárva nehéz inspirálódni. Nemrég végre elkezdhettünk próbálni, szerencsére könnyen visszarázódtunk, mindenki tudta a dolgát, és zsigerből jött minden, úgyhogy reméljük, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba.”

22.00 Nextapes pres. Gabor Kraft a miskolci Helynekemben

Line up: Gabor Kraft, Dave Wincent, Zemar Kambas, Supaplex

Gabor Kraft lemezlovas karrierje 18 éves korában kezdődött. E partyknak, valamint az internetről letölthető live és promo mixeinek köszönhetően vált a neve annyira ismerté, hogy a party-szervezők folyamatosan hívták fellépni a legjobb nyugat-magyarországi klubokba. Első budapesti fellépései az ezredfordulóra tehetők. Ekkor villantotta meg Gabor először a fővárosnak electro-s, minimal-os énjét. E fellépései során lopta be magát a hazai szakújságírók szívébe, s a szakma figyelme is egyre nagyobb mértékben irányult munkásságára. A szakma nemzetközi elitjével lép fel rendszeresen, zenei korlátok, megkötöttségek nélkül prezentálva az általa képviselt elektronikus tánczenei vonalat. Gabor Kraft nevét rendszeresen ott találhatjuk a legrangosabb fesztiválok, különleges rendezvénye és legjobb klubok fellépői között. Szerteágazó zenei ízlésvilága, az ujdonságokat, a kisérleti stádiumban lévő hangzást folyamatosan kereső énje tükröződik dj szettjein is. Fellépései alkalmával friss, ropogós zenékkel operál. Visszafolytott energiákat meg-megrobbantó játékával bizsergeti a közönség szürke állományát, s készteti önálló életre a kevésbé táncos lábakat is. Sokszínű, friss, modern hangzásvilágával, haladó szemléletmódjával évek óta meghatározó alakja a hazai elektronikus zenének.

22.00 Wannabe a miskolci Block Bistroban

Pop, csillám és szabadság. Egy új fülbemarkoló románc a régi szerelem emlékére

Merengtél már azon, hogy hova lett a 90-es évek lüktető ritmusa? Hogy merre foszlott szét az az utánozhatatlanul szexi, rózsaszínbe forgatott hangulat? Eljött a feltámadás ideje: elhozzuk neked az éjszakát, amikor meglódul a múlt, amikor felpendül a ritmus, amikor elalélsz a dallamgyönyörtől.+

Július 25., szombat

20.00 Kiscsillag: Tompa kések lemezbemutató koncert a miskolci Helynekemben

„A nőknél, akik egyedül élnek tompák a kések...”

A Kiscsillag egy magyar alternatívrock-zenekar, melyet 2005-ben alapított Lovasi András, Ózdi Rezső és Bräutigam Gábor, akik a Kispál és a Borz eredeti alapító tagjai is voltak, illetve a Pál Utcai Fiúkból ismert Leskovics Gábor. A zenekar első lemeze, a 2006-os Greatest Hits Vol. 01. ebben a felállásban készült. 2008-ban Bräutigam távozott a zenekarból, és helyét a szintén a Kispál és a Borzból ismerős Mihalik Ábel vette át. Vele készült a következő három lemez, a 2009-es Örökre szívembe zártalak, a 2011-es Néniket a bácsiknak! és a 2014-es Szeles. 2014 szeptemberében Ózdi Rezső távozott a zenekarból, helyét Erős Márton vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!