Videóklip

2020.05.07. 15:00

Mennyit ér? – az új lemez előfutára a Z!ENEMitől

Nem titok, hogy hamarosan érkezik a Z!ENEMi második albuma, elöljáróban egy karanténklipet is készítettek a srácok.

Bukovenszki-Nagy Eszter

zenemi

Forrás: A zenekar fotója

A dalt eddig még csak néhány koncerten hallhatta a közönség, a zenekar ezért úgy gondolta, remek választás lesz, hogy ehhez készítsenek otthoni videókból egy klipet. Ezzel is szeretnék tudatni, hogy lázasan folyik a munka, készül az album, aminek a címe még nem publikus, de brutál jó lesz – ígérte Balogh Szabi Juró, a banda énekese, aki a klipről is mesélt nekünk.

– Alapvetően azért készült a dal, hogy kicsit populárisabbra vegyük a figurát, és megnézzük, ebben a műfajban mit tudunk. Működhet-e számunkra az az út, hogy olyan zenét csináljunk, ami a tágabb közönséghez is eljut, mégis megtartja a tartalmat, a zenekar mondanivalóját – árulta el Juró.

Ezzel a nótával egyébként jelentkeztek az idei A Dalba is, de – ahogy Juró fogalmazott – látva a műsort, szerencsére nem jutottak be.

– Már februárban is szerettünk volna a Mennyit ér?-hez klipet forgatni, de jött a Kocsonyafesztiválos fellépés és úgy gondoltuk, jobb lenne, ha inkább csinálnánk egy koncertklipet.

Aztán most, hogy nagyjából semmire nincs lehetőség a zenei életben, úgy döntöttünk, hogy mindenki otthon csinál pár felvételt, aztán kihozunk belőle valamit. A videóklipet Szvoboda László Szvob, a gitárosunk csinálta, övé az érdem, mi felvettük telefonnal a kis videókat, ő pedig pár nap alatt összevágta és elkészítette a végleges verziót – mondta Juró.

Az új album írása során is kiderült, hogy remekül működik a csapatmunka, nagyon jól tudnak együtt dolgozni. Az albumot márciusban szerették volna megjelentetni öt dallal, amik készen is vannak, a banda csak arra vár, hogy felvehessék. A jelenlegi helyzetben azonban ez beláthatatlan ideig csúszik – cserébe viszont biztos, hogy több dal szerepel majd a korongon. Így a végeredményre még egy kicsit várni kell, Juróék reményei szerint nyár végére elkészülhetnek vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!