Koncertajánló

2020.02.14. 15:00

Animal metal a viharsarokból

De milyen az az animal metal? Szombaton kiderül a Collinsban, a Diktátor koncertjén.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: A zenekar fotója

A debreceni Diktátor zenekar 1986-óta létezik. Sajátos stílusuk a hard rock és a klasszikus heavy metal keveréke, illetve punk-os és népzenei elemek is fellelhetőek zenéjükben. Szerzeményeik szövegeiben és üzeneteiben érezhetően az örökérvényű igazságok mélyebb, elvontabb ábrázolásával párhuzamosan, olykor naturálisan és közérthetően igyekeznek kifejezni a mindennapok gondjait, örömeit – szól a zenekar bemutatkozása.

– A zenekar immár 34 éves, de a dobosunk csak 15 éves, szóval fiatal az átlagéletkor. Klasszikus felállású a banda, én vagyok a gitáros és az „ordibátor” – kezdi a Diktátor bemutatását Derzsi Bálint Vezér. – Tizenhárom lemezünk jelent meg eddig, a legújabb a Hős kisteknős címmel került a boltokba. Metál zenekar, vagyunk, de soha nem tudtuk igazán behatárolni a stílust, ezért elneveztük magunkat animal metálnak. Sok dalunk szól állatokról, mint a friss lemez címadója is, amire négy új dal és koncertfelvételek kerültek, de már dolgozunk a következő albumon. Klubokban, fesztiválokon lépünk fel, voltunk már külföldön is, Erdélyben, Felvidéken, de Írországban is, annak a meghívásnak nagyon örültünk – folytatta.

Új dalokkal jönnek

A miskolci buli 2 órás lesz, csak ők játszanak majd, előzenekar nem lesz. Két új dal is elhangzik a friss lemezről, ami az első koncertlemezük, de remélik, hogy nem az utolsó, a közönség ugyanis régóta nyaggatta őket, hogy adják ki az élő felvételeket.

– Voltunk már Miskolcon a Cornerben, és nagyon régen a Rotorral is játszottunk, velük jó kapcsolatot ápolunk. Mostanában már csak havi 1-2 bulit vállalunk, inkább az alkotói munka felé fordult a zenekar, hiszen frissíteni kell a repertoárt. Ha van egy remek festő, aki nem fest évekig, akkor az nem ér semmit. Ülhetnénk a babérjainkon, és játszhatnánk az ismertebb dalainkat, de ezt nem lehet abbahagyni, szeretünk zenét szerezni és szeretjük az új kihívásokat.

https://www.youtube.com/embed/LtjnlDOJoLA

A koncerten elhangzanak majd olyan örökzöldek is a Diktátortól, mint a Sátán kutyája, a Nem mehetek el, vagy a Bunkó vagy, úgyhogy aki egy jó kis metál bulira vágyik, annak ott a helye február 15-én a Collinsban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!