Magyar Hollywood

2020.02.04. 18:30

A hazai vörös szőnyegen

A legjobbtól tanultak: vörös szőnyeg Hollywoodban és a Nemzeti Színházban.

Kolodzey Tamás

Ruha- és hajköltemények a Nemzeti vörös szőnyegén

Forrás: MSÚSZ

Fotó: MSUSZ_Zsigmond László

Az Oscar-gálát a földkerekségen százmilliók élőben nézik. A többórás műsorra érkező sztárok – világhírű színészek, rendezők, producerek, operatőrök – az úgynevezett vörös szőnyegen zenei aláfestéssel és ováció kíséretében lépnek be a Los Angeles Hollywood városrészében található Dolby Színházba, ahol aztán a legjobbak vagy a szerencsések átveszik a szobraikat, amelyekre anynyira vágynak.

Látványosak voltak

Ahogyan az Oscar-díj az Egyesült Államok legrangosabb filmművészeti díja, úgy a legrangosabb magyar szavazásos sportszakmai elismerés az Év sportolója cím és a vele járó porcelánserleg. Amerikában a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia adja ki a különböző elismeréseket, nálunk a Magyar Sportújságíró Szövetség tagjai voksolnak, a ceremóniát pedig a Nemzeti Színházban tartják. A tengerentúli estélyen a hírességek a menő divattervezők pompás ruhakölteményeit öltik magukra – és nincs ez másképpen a magyar fővárosban sem. A napokban tartott hazai bevonulások is látványosak és emlékezetesek voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!