Koncertbeszámoló videóval

2019.11.25. 17:30

Családias hangulatú őrület az Ac/Dc dalaira

Fergeteges hangulatú Ab/Cd koncerttel nyitott meg a miskolci Collins Rock Klub szombaton.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Fotó: BNE

Kicsit furcsa volt az egyébként diszkóként üzemelő klubba úgy belépni, hogy mindenütt zenekaros pólók, bőrdzsekik és hosszú hajú rockerek ácsorogtak. A labirintusnak is beillő hely minden szegletét megtöltették a látogatók, közel kétszáz ember váltott jegyet a nosztalgiavonatra.

A színpad előtt 10 óra előtt nem sokkal már egy tűt sem lehetett leejteni. Sejthető volt a felfokozott érdeklődés, hiszen a zenekar utoljára a februári kocsonyafarsangon lépett fel a miskolci publikum előtt. Másfelől pedig talán nincs is olyan ember, aki ne ismerné az Ac/Dc-t, akik a műfaj klasszikusainak számítanak.

A koncert az idén 40. évfordulójához érkezett Highway to hell album köré épült, a lemez majd minden dalát hallhatta a közönség, de a másfél órás műsorban olyan más, megkerülhetetlen nóták is helyet kaptak, mint a Whole lotta Rosie, Back in black, vagy a Let there be rock. Az elején mintha kissé megilletődött volna a közönség, nem igazán akartak megőrülni, ahogyan az várható lenne egy erős kezdéstől: a lemez címadó dala csendült fel elsőként. Aztán oldódott a hangulat, ahogy sorban érkeztek a rockslágerek, és a koncert közepe felé már esély sem volt a pulttól kicsit előrébb jutni. Mindenki táncolt, ugrált, énekelt, szuper hangulat kerekedett. Azt az időszakot idézte fel bennem, amikor 14 évesen a Fekete Bikában tobzódtunk Akela koncerten, egymás hóna alá bújva, mert annyi hely sem volt, hogy a karunkat letegyük magunk mellé. Most is kezdett ez a helyzet kialakulni, nagyon nosztalgikus volt.

– Szeretek Miskolcon játszani, mindig jó a közönség, és ma elképzelhető, hogy egy meglepetéssel is szolgálunk majd – mesélte a koncert előtt az Ab/Cd ritmusgitárosa, Csányi Szabolcs, akit a legendás Black-Out zenekarból ismerhet a nagyérdemű. Szabi 2015 óta a zenekar tagja, ezen kívül egy Foo Fighters tribute bandában, a Foo Lighters-ben is zenél.

– A meglepetés sajnos végül nem jött össze, a Get it high című nótát akartuk eljátszani, amit a repertoárunkba nemrég vettünk fel, és még sosem adtuk elő koncerten. Ez egy jó alkalom lett volna, de valahogy nem éreztem, hogy ez most ideillő lenne – mondta el érdeklődésünkre Kristó László énekes a buli után. – Szeretem a családias hangulatú bulikat, mostanában ritka, hogy klubban lépünk fel, inkább a motoros találkozókra, szabadtéri bulikra hívnak bennünket, ahová befér a sok ember. Szeretem, ha közel van a közönség, van szemkontaktus velük, együtt tudjuk alakítani a színpadi show-t, és itt most ehhez minden adott volt, nagyon élveztem. – fejezte be Laci, hiszen már sorban álltak a rajongók egy közös képért, pacsiért, pusziért.

Magukra hagyva a pakoló zenészeket visszatértünk a táncparkettre, hiszen kezdődött a rock diszkó, egészen hajnalig. Remekül szórakoztunk és alig várjuk a következő rock bulit, rá is fér a koncertekre kiéhezett rockerekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!