Nekünk írták a dalt!

2023.10.27. 13:25

Népszerű a Magyar Zene Háza popzenei tárlata, meghosszabbítják a kiállítást

Meghosszabbítja időszaki, popzenei kiállítását a Magyar Zene Háza a nagy érdeklődésre való tekintettel, a Nekünk írták a dalt! – A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című tárlat 2024. január 21-ig lesz látogatható – tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

MW

Frenreisz Károly (Metro, LGT, Skorpió) a Magyar Zene Háza új programhelyszínének, a Nekünk írták a dalt! című időszaki kiállítás Klubterének avatásán 2023. február 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Mint felidézik, az év elején megnyílt kiállítást eddig csaknem 45 ezren látogatták meg.

A tárlat a magyar popzene első bő három évtizedén vezeti végig a látogatókat.

A Zene Háza közleményében kiemeli, hogy a kiállítás nemcsak a politikával átitatott korszak kiemelkedő előadóira, zenekaraira, emblematikus slágereire, legfontosabb poptörténeti eseményeire fókuszál, hanem bemutatja az azokhoz kötődő rajongói szubkultúrákat, a populáris zene elterjedésében nélkülözhetetlen médiumokat, a zenészek mozgásterét alapjaiban behatároló, erős politikai cenzúrával felügyelt intézményrendszert, a klubok, turnék és hangszerek világát, valamint a populáris zenekultúra és a társművészetek koronként változó viszonyát.

Hozzáteszik, hogy november 17-én a kiállítás vendége lesz Vincze Lilla, december 15-én az LGT legendás zenészei, Solti János és Karácsony János, valamint 2024. január 19-én Pajor Tamás. A programokkal kapcsolatban további információk a https://zenehaza.hu/programsorozatok/nekunk-irtak-a-dalt-kiallitas-exkluziv internetes oldalon találhatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!