Jó példa

2023.11.24. 01:27

Megható: összeesett egy férfi az utcán, fiatalok élesztették újra

Középiskolás diákok segítettek annak az idős férfinak az újraélesztésében, aki a napokban lett rosszul Békéscsabán.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: PanuShot

Egy idős férfiról érkezett kedden bejelentés a mentőkhöz, aki összeesett, majd kiderült, hogy nem mutat életjelenségeket. A mentésirányítás vonalban maradt a bejelentővel, diktálta az újraélesztés lépéseit, riasztást adott le a Szív City alkalmazásban, és ezekkel párhuzamosan indított egy mentőorvosi kocsit és egy mentőgépkocsit. 

A kitartó újraélesztési kísérlet során a férfi keringése a helyszínen visszatért, kritikus állapotban szállították kórházba.

Az eset kapcsán egy szemtanú osztotta meg tapasztalatait. Mint írta, az idős embert 5–7 fős középiskolás korú fiatal fogta közre. A hátára fordították, telefonáltak.

Addigra hozzájuk ért, és megnyugvással tapasztalta, hogy telefonon érkezett instrukciókkal mellkasi pumpálást végeznek. A további szakszerű beavatkozást a perceken belül megérkezett szakemberek folytatták.
Mint kiemelte, közlésre méltónak javasolja az ifjúság becsületbeli reakcióját.

– Meghatódva köszöntem meg tettüket, akik, mások mellett, hat unokánk példaképei is lesznek 

– fogalmazott a beol.hu olvasója.

Hangai József mentőtiszt, regionális kommunikációs munkatárs a hírportálnak megerősítette, valóban diákok végezték a mellkaskompressziót a mentőegységek helyszínre érkezésekor. A mentésirányítás instrukcióinak megfelelően, kihangosított telefon mellett jó minőségű kompressziókat végeztek a mentők helyszínre érkezéséig – írja a beol.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában