Krimi

2023.06.23. 05:17

Kegyetlen: halálra taposott egy kisállatot egy férfi Budapesten

Rosszkedvére, rossz álmára hivatkozott az a férfi, aki egy ártatlan kisállatot rugdosott és taposott halálra.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: ANDRANIK HAKOBYAN

Egy rákosszentmihályi lakos ébredt fel fura neszekre június 16-án hajnali háromnegyed kettő táján. Az ablakon kinézve egy látásból általa ismert férfit vett észre, aki egy darabig egy kerítés mellett ácsorgott, később megindult egy útkereszteződés irányába – írja a BRFK a Facebook-oldalán.

A szemlélő nem volt egészen bizonyos abban, hogy mi is zajlik előtte: a férfi mintha rugdosott volna valamit, amire ezután kétszer, nagy erővel rá is taposott, majd odébbrúgta esztelen és durva szórakozása tárgyát, ezután távozott a kereszteződésből. 

A szemtanúnak másodpercek múlva állt össze, hogy mi történt voltaképpen: eszébe jutott, hogy az elmúlt napokban többször látott sünöket mozgolódni sötétedés után az utcán… Egy szomszédja házának biztonsági kamerafelvételén visszanézte az eseményeket, és bebizonyosodott számára az, amit feltételezett. 

Ekkor értesítette az Állatmentő Ligát, és eljuttatta hozzájuk a videófelvételt is. 

A sün tetemét egy környékbeli lakos találta meg a növényzetben, a már élettelen tüskés testét elvitte az utcáról. Az állatvédők feljelentése nyomán a kerületi rendőrök június 20-án délután fogták el a férfit, akit előállítottak a XVI. kerületi rendőrkapitányságra. 

A gyanúsított a kihallgatásán elmondta, hogy rosszul aludt, egyébként is zaklatott lelkiállapotú embernek írta le magát – valójában nem tudta megmagyarázni cselekedetét. 

Állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik vele szemben eljárás.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában