Ország-világ

2020.12.29. 15:55

Kemény drogos volt az újpesti késelő: nincs kizárva, hogy úgy be volt állva, azt sem tudta hol van

Annyira bódult lehetett az Újpesten késsel rendőrökre támadó férfi a drogtól, hogy egyszerűen azt hihette a saját lakásába próbál bejutni – állítják ismerősei. Valójában megpróbált betörni egy lakásba, majd őrjöngve megszúrt egy rendőrt.

Forrás: Koncz Márton / Origo

Délegyháza egyik pici, rendezett utcájában élt egy ideig az újpesti késelő az élettársával és a kisfiával.

Mivel a férfi rendszeresen drogozott, ezért a nő egy idő után kiadta az útját, mert úgy érezte, hogy nemcsak rá, de a kisfiára is veszélyes.

A férfi ezután költözött vissza az édesanyjához Újpestre.

Azt hihette, a saját ajtaján dörömböl

A Blikknek a 35 éves férfi egyik korábbi szomszédja azt mondta, hogy M. Péter hol mosolygott, hol agresszív volt.

A drog mellett mostanában valami szektába is beállt, s mondogatta, hogy a Covid elől elviszi oda a gyereket – mondta a lapnak a középkorú nő.

Elérték a férfi egykori élettársát is, akivel három éve váltak külön. A nő azt mondta, nagyon megdöbbent volt élettársa tettén.

Múlt csütörtök reggel a Kassai utca egyik társasházában többször megszúrtak egy rendőrtisztet, társa lelőtte a támadót.
Fotó: Koncz Márton / Origo

 

A cikk azt is megjegyzi, hogy az ismerősei azt sem tartják kizártnak, hogy a férfi szenteste napján már annyira elkábította magát, hogy egyszerűen nem talált haza, vagy azt hitte, a saját ajtajukon dörömböl. Funk Sándor addiktológus a lapnak úgy fogalmazott, kizártnak tartja, hogy önmagában a felzaklatott lelkiállapot ilyen kontroll nélküli bűncselekményre késztessen valakit.

Valóban vannak olyan szerek, amelyek kifejezett agresszivitást váltanak ki, őrjöngő gyilkossá változtatva azokat, akik a rabjaivá válnak – tette hozzá az addiktológus.

Bajonettel támadt a rendőrökre

December 24-én M. Péter dühöngeni kezdett egy újpesti társasházban, és megkísérelt betörni az egyik lakásba. A férfi rátámadt egy 25 centis bajonettel a kiérkező járőrökre, többször megszúrta a járőrpáros 26 éves férfi tagját. A támadót végül a 23 éves rendőrnő lőtte le.

Nyomozók a rendőrtámadás helyszínén, Újpesten
Fotó: Koncz Márton / Origo

A Bors azt írja az esetről, hogy a konfliktus a toronyház 6. emeletén kezdődött, a megszúrt rendőrnek pedig még volt annyi lélekjelenléte, hogy gyalog leküzdje magát a földszintre, annak ellenére, hogy több sebéből is folyt a vér.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!