haon-sportoldal

2011.07.12. 18:30

Büszke arra, hogy a Lokiban játszhat Kudor Kitti

Debrecen - Kudor Kitti néhány év kitérő után tért vissza szülővárosa csapatába.

Debrecen - Kudor Kitti néhány év kitérő után tért vissza szülővárosa csapatába.

A DVSC-Fórum kézilabdacsapatába három korábbi játékos is visszatért, közülük Kudor Kitti irányítóként segítheti a Lokit.

Debrecenben születtem, s itt kezdtem el ismerkedni a kézilabdával a Hunyadi János Általános Iskolában Komáromi Ákosné irányítása alatt. Később felkerültem a DVSC ificsapatához, majd kisebb lehetőséget kaptam a felnőttegyüttesnél – elevenítette fel a kezdeteket a régi-új játékos.

– Tizennyolc évesen kerültem Derecskére, ahol Köstner Vilmossal dolgoztam együtt, s három évet ott töltöttem, igaz, az utolsó esztendőre Nyíradonyba költözött a csapat.

Ezután egy évig Hódmezővásárhelyen volt, tavaly pedig Békéscsabára igazolt Kitti, aki idén nyáron visszatért szülővárosába.

Ismerősök között

– Nagyon büszke vagyok, hogy a Lokiban játszhatok, nagy dolog, ha egy játékos ott kézilabdázhat, ahol nevelkedett. Nem ismeretlen arcok várták a cívisvárosban: mint elmondta, lényegében mindenkit ismer az alakulatnál. Derecskén, illetve Nyíradonyban több évig játszott Köstner Vilmos keze alatt, de úgy véli, ez legfeljebb annyiban jelent előnyt, hogy tudja, mik az elvárások, egyébként ugyanúgy kell teljesíteni, mint bárki másnak.

Jogi tanulmányok

Kudor Kitti „civilben” a Debreceni Egyetem államvizsga előtt álló joghallgatója.

– Nem könnyű összeegyeztetni a tanulást és az élsportot, de azért sikerült – jegyezte meg ezzel kapcsolatban.

A DVSC következő idényére vonatkozó célokról már a hétfői sajtótájékoztatón is beszélt társaival: a bajnokságban minél jobb helyezést elérni, a Bajnokok Ligájában minél tovább haladni, s Kitti felhívta a figyelmet a csapategység jelentőségére is.

– Nagyon várom, hogy az első hazai meccsen pályára lépjek. Ellenfélként kicsit furcsa érzés volt itt játszani... Mindent meg fogunk tenni, hogy ez az év sikeres legyen – ígérte Kudor Kitti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!