haon-sportoldal

2011.07.22. 12:42

Az élmezőnybe segítenék a Debrecen-Fujitsu-t

Debrecen - A válogatottságról sem mondtak le a cívisvárosba érkező új pólósok.

Debrecen - A válogatottságról sem mondtak le a cívisvárosba érkező új pólósok.

A Debrecen-Fujitsu együttese megkezdte felkészülését a szeptember végén rajtoló bajnokságra, melynek nagy reményekkel vágnak neki a cívisvárosi pólósok. Az alakulathoz több kiváló játékos érkezett a nyár folyamán, akik az alapozás első napján már edzésre jelentkeztek, míg a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás, és a szerb válogatott Misics Szasa csak jövő héten csatlakozik a kerethez. A Napló arra vállalkozott, hogy bemutatja az új vízilabdázókat, első körben Vindisch Ferencet, Létay Krisztiánt és Hegedűs Istvánt.

Kanadai válogatott lesz Vindisch Ferenc?

A KEK-győztes Vindisch az előző idényben bajnoki bronzérmet szerző Szeged Beton csapatából igazolt Debrecenbe.

– Ugyan volt külföldi megkeresésem, ebben az évben szerettem volna még itthon maradni – ám ez nem azt jelenti, hogy nem maradnék szívesen jövőre is itt. Örömmel jöttem Debrecenbe, Szegeden megszerettem a vidéki életet. Az a célom, hogy az együttes élére álljak, és megpróbáljam húzni a gárdát. A csapattársaimhoz képest idősebb és tapasztaltabb vagyok – ezt mindenféleképpen fel akarom használni. Szeretnénk ötödikek lenni, titkon pedig a legjobb négybe jutás az álmunk. Ez nem lesz könnyű, de egy sportembernek szükséges, hogy legyenek ilyen céljai. Remélem sikerül meglepetést okoznunk – mondta bizakodva a többszörös magyar válogatott átlövő, aki kanadai-magyar kettős állampolgársága lévén a jövőben akár a kanadai nemzeti csapatban is szerepelhet.

– A magyar válogatottban már jó pár éve nem szerepeltem, de ha a szövetségi kapitány igényt tartana rám, természetesen szívesen mennék, hiszen ameddig ez technikailag megoldható, és még nem játszottam a kanadaiban, a magyarokat választanám. Amennyiben ez nem következik be – ami valószínű – akkor elképzelhető, hogy a következő négyéves olimpiai ciklusban Kanada színeiben fogok szerepelni – tisztázta a válogatottsága körül kialakult félreértéseket a 32 esztendős átlövő.

Létay Krisztián kvalitásának megfelelően

A 28 éves Létay az ezüstérmes Vasas együtteséből érkezett a Hajdúságba, de korábban megfordult többek közt Újpesten, a Ferencvárosnál, és légióskodott Spanyolországban. A magyar válogatott balszélső eredménylistája igen hosszú: volt magyar bajnok, MK-győztes, junior Eb- valamint vb-második, sőt, 2002-ben az év utánpótlás játékosának is megválasztották.

– Elsősorban a csapat erőssége az, amiért a Debrecen mellett döntöttem. Egy olyan gárdába igazoltam, ami az én egyéni elképzeléseimnek is megfelelő, és csapatszinten is azt a nívót nyújtja, amelyben az elmúlt években szerepeltem. A keret még nem végleges, szerintem a Magyar Kupa során már látni fogjuk, hogy mire lehetünk képesek. Szeretnénk előrébb végezni, ami akár a négybe jutás is lehet, de papíron egyelőre az ötödik-hatodik hely a reális. Én személy szerint minden edzésből szeretném kihozni a maximumot, és a kvalitásaimnak megfelelően játszani, hogy az együttes hasznára tudjak lenni. Amennyiben a teljesítményemben lát potenciát a szövetségi kapitány, nem mondanék nemet a válogatottságra sem – most azonban a klub a legfontosabb számomra. Ez az első lépcsőfok mindig ahhoz, hogy utána feljebb is gondolkodjon az ember.

Hegedűs István légióskodott is

A szentesi születésű Hegedűs pályafutását a szülővárosában kezdte, majd játszott Fehérváron és Franciaországban, a cívisvárosba pedig Pécsről érkezett.

– Tavaly már megkeresett a Debrecen, de akkor még maradtam a Mecsekalján, ám most a hajdúságiak mellett döntöttem, annak ellenére, hogy invitáltak Szentesről, és Pécsen is marasztaltak. Célom egyelőre az, hogy minél többet tudjak segíteni a csapatnak, remélem sikerül a negyedik-ötödik hely környékén végeznünk – most ez a legfontosabb. Mint mindenki, én is szeretnék felnőtt válogatott lennie, de ezért sok mindent kell tenni, és még edzeni – fogta rövidre a 23 esztendős center.

HBN-OLAHA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!