haon-sportoldal

2011.06.23. 21:56

Risztov Éva megszerezte Debrecen első aranyérmét

<p>Debrecen -&nbsp;Nem született meglepetés a csütörtöki napon, győztek az esélyesek.</p>

Ismét izgalmas futamokat láthattak a Sportuszodába kilátogatók a 113. országos úszóbajnokság második versenynapján. A nap végén vízbe szállt a DSC-SI színeiben versenyző Risztov Éva is, aki megszerezte a cívisváros első aranyérmét.

Nagy meglepetést nem hozott ugyan a csütörtök, hiszen majdnem minden számban az esélyesek szerezték meg az első helyet. Így volt ezzel Cseh László is, aki tovább gyarapította éremkollekcióját; 100 méter pillangón sem talált legyőzőre. Ugyanez mondható el Gyurta Dánielről is, aki 100 méter mellúszásban hozta a tőle elvárhatót.

Izgalmasra sikeredett a 400 méter férfi gyors, ugyanis olyan versenyzők csaptak össze, mint Gyurta Gergely, Cseh László és Kis Gergő. Szoros verseny alakult ki a középső pályákon úszók között, de végül az utolsó hossz eldöntötte az aranyérem sorsát: a címvédő Kis Gergő nyakába akaszthatták azt. 200 méter háton Bernek Péter hozta a kötelezőt.

A nap leggyorsabb számában, az 50 méter férfi gyorson a Dunaferr-DVSI versenyzője, Takács Krisztián csapott célba legelőször. 

Hat év kihagyás után állt rajthoz Risztov Éva

100 méter gyorson is erős verseny ígérkezett, hiszen a döntő résztvevői voltak többek között Mutina Ágnes, Dara Eszter és Verrasztó Evelyn is. Ezúttal kis különbséggel ugyan, de a Jövő SC indulója, Mutina Ágnes volt a leggyorsabb. 50 méter pillangón viszont vigasztalódhatott Verrasztó, ugyanis ő örülhetett az aranynak.

A legnagyobb várakozás a női 800 méteres gyorsúszást előzte meg, hiszen itt állt rajthoz hat év kihagyás után Risztov Éva. Kapás Boglárka volt a legnagyobb versenytársa. 400 méterig szinte együtt haladtak, ám ekkor talán a közönség lelkes biztatásának is köszönhetően elhúzott a debreceni versenyző. Magabiztos győzelemmel szerezte meg a cívisváros első aranyérmét. Az itt elért idő ráadásul a világ idei 12. legjobb eredménye.

Pénteken is várják az érdeklődőket, délelőtt az előfutamokkal 9.30-tól, délután pedig a döntőkkel 17 órától.

HBN-RM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!