Hajdú-Bihar

2013.06.15. 10:39

Az elkerülő „vonzza” inkább a forgalmat

Hajdú-Bihar - Hosszú ideig vártak a debreceniek a 4-es főút várost elkerülő második szakaszának a megépítésére, ám a szerkesztőségünkbe eljuttatott észrevételekből kiderül, nem teljesen felhőtlen a boldogságuk.

Hajdú-Bihar - Hosszú ideig vártak a debreceniek a 4-es főút várost elkerülő második szakaszának a megépítésére, ám a szerkesztőségünkbe eljuttatott észrevételekből kiderül, nem teljesen felhőtlen a boldogságuk. Többen ugyanis annak ellenére, hogy Nyíregyháza felől a pallagi elágazás irányába szerettek volna tovább haladni, hirtelen az elkerülőn találták magukat, mert az visz „egyenesen” tovább. Miért így alakították ki - tették fel a kérdést.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az adott szakasz üzemeltetési és fenntartási feladatait látja le, a terveztetés és kivitelezés nem a cégünkhöz tartozott.

Fontos kiemelni, hogy mindig az elkerülő szakasz élvez elsőbbséget ilyen esetekben, hiszen az a cél, hogy a gépjárműforgalom minél gyorsabban, zökkenőmentesen tudja elkerülni az adott települést. A végleges és teljes megoldást az jelentené, ha az útszakasz rákerülne a navigációs rendszerekre, több lehetőségünk nincs az útszakasz előjelzésére - válaszolta a kérdésre Pécsi Norbert szóvivő.

Ehhez csak annyit, az elágazás előtt négy tábla jelzi a haladási irányokat, kettő magyarázó, két későbbi útbaigazító. Így valóban csak a rutinból való vezetés okozhatja a bosszúságot.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!