Hajdú-Bihar

2013.03.16. 13:17

Nemzetiségiek népdaltalálkozóján a Körösszegapáti Harmónia kórus

Körösszegapáti - Hetekkel ezelőtt meghívást kapott a körösszegapáti Harmónia énekkar a Hódmezővásárhelyen megrendezendő „Nemzetiségiek Népdaltalálkozóra”.

Körösszegapáti - Hetekkel ezelőtt meghívást kapott a körösszegapáti Harmónia énekkar a Hódmezővásárhelyen megrendezendő „Nemzetiségiek Népdaltalálkozóra”.

A találkozó időpontja március 15-e volt. Igaz akkor még a rendezők nem is gondolták, hogy ez a szép tavaszi nap téliesre fordul.

A Körösszegapátiak ha nem is könnyen, de elindultak a találkozóra. Volt olyan énekkari tag, aki reggel már az udvaráról is nehezen jutott ki, mert úgy be volt fagyva a kapuja. Az utat pedig több kényszerű kitérővel (balesetek miatt) tették meg. A rendezők csodálkoztak is, amikor megérkezett a csoport.

A találkozón 12 éneklő együttes jelent meg. A Körösszegapáti Harmónia énekkar román népdalcsokrot énekelt dr. Carmen Rus karnagy vezetésével. A közönség nagy tapssal jutalmazta a csoport szereplését. Majd ezután ráadásként Viorel Horj nagyváradi költő dr. Gheorghe David karnagy által megzenésített versét énekelték el nagy sikerrel, ezzel is tisztelettel adózva emlékének, aki évekkel ezelőtt a Harmónia énekkar karnagya volt.

A sikeres szereplés után a lelkes kis csoport hazafelé indult. Szerencsésen megérkezve a viszontagságos út ellenére, szívesen gondolnak vissza a Hódmezővásárhelyen megrendezett, Nemzetiségi népdaltalálkozóra.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!