Hajdú-Bihar

2013.03.24. 20:23

Az énekkar húszéves évfordulója Apátiban

Körösszegapáti - Az elmúlt év decemberében volt az évforduló, de az ünnepséget csak most tartották meg Körösszegapátiban a „Harmónia Énekkar” tagjai. Megalakulásuk óta húsz év telt el.

Körösszegapáti - Az elmúlt év decemberében volt az évforduló, de az ünnepséget csak most tartották meg Körösszegapátiban a „Harmónia Énekkar” tagjai.

Megalakulásuk óta húsz év telt el.

Vad Erzsébet az együttes technikai vezetője röviden ismertette a megjelentek előtt az énekkari közösség két évtizedes történetét.

Elmondta, hogy az egyszerű emberekből álló énekkarból, a szakemberek lelkiismeretes és rendszeres munkája eredményeként egy igen értékes, tevékeny csoport jött létre. Beszámolt arról, hogy számos településen szerepelt az énekkar, sikeres volt a fellépésük. Ezt mi sem igazolja jobban, hogy több helyről a későbbi rendezvényekre is meghívták a csoportot énekelni.

Az énekkar sokat köszönhet több személynek, akik nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy az elmúlt húsz év eredményes volt.

Ilyenek voltak: Pántya Péter tanár, az énekkar megszervezője, Ioan Bun ortodox tisztelendő, dr. Oriegen Sabau esperes, dr. Gheorghe David karnagy.

Megköszönték a kórus tagjai Tarsoly Attila polgármesternek és Blága Jánosnak a román nemzetiségi önkormányzat elnökének azt, hogy több esetben támogatták a kórus működését.

Nagy öröm az éneklő közösség számára, hogy dr. David Gheorghe távozása után dr. Carmen Rus elvállalta a csoport vezetését. A már két éves munkájának tapasztalható az eredménye, hisz egy arany minősítő szereplést mondhat magáénak a csoport. Elismerésük jeléül egy közelgő húsvétot jelképező ajándékkal kedveskedtek Carmen Rusnak a kórus vezetőjének, valamint két segítőjének.

Az ünnepélyes összejövetelen a megjelentek megemlékeztek azokról is, akik már nem lehetnek a közösség tagjai.

Hagyományosan az elmúlt idő öt, tíz, tizenöt éves évfordulóihoz ebben az évben is csoportképet készítettek a jelenlegi kórus tagjairól.

A képek az ünnepi összejövetelen készültek.

- Vmirjáncki József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!