Hajdú-Bihar

2013.02.11. 17:56

Demonstrációkat ígérnek

Debrecen - A Hallgatói Hálózat úgy értékeli, nem teljesült a kormányhoz intézett ultimátum.

Debrecen - A Hallgatói Hálózat úgy értékeli, nem teljesült a kormányhoz intézett ultimátum.

Nem a debreceni stadionfejlesztés ellen vagyunk, hanem azt mondjuk, hogy nem akkor kellene ezt véghez vinni, amikor 4 milliárd forintot elvonnak a Debreceni Egyetemtől. Nem racionális a politikai részéről az, hogy miközben országszerte 35 milliárd forintot vonnak el a felsőoktatástól, stadionépítésekre 50 milliárdot költenek – hangsúlyozta hétfői fórumán a Hallgatói Hálózat (HaHa) képviseletében Rutz Tamás egyetemista. A botrányos rendezvényre a DEHÖK, a Fidelitas, az Oktatói Hálózat és a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete is meghívást kapott, de nem éltek vele. Kérdésünkre, hogy ezt miként értelmezik, Rutz Tamás azt mondta: szerintük a fórum időpontjának megválasztása volt szerencsétlen, mert a rendezvény tanulási időben volt. Érdeklődésünkre, hogy konkrétan a hallgatók mekkora részét képviselik, azt a választ kaptuk: kevés aktív tagjuk van, de nagyon sokan egyetértenek a tevékenységükkel.

A fórum apropója az volt, hogy hétfőn letelt a HaHa kormányhoz intézett ultimátuma, amiben lényegében azt követelik, térjenek vissza a felsőoktatás 2011 előtti állapotához és kezdődjön el egy korszerű, átfogó, tényekre alapozott felsőoktatási reform. Mivel úgy gondolják, hogy a kormány nem tett eleget ennek, a jövőben Debrecenben is diákmegmozdulásokat terveznek.

HBN-RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!