Hajdú-Bihar

2013.02.15. 17:11

A fejlesztési lehetőségekkel ismerkedett a nagykövet

Debrecen -  Az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete, Eleni Tsakopoulos Kounalakis látogatott pénteken Debrecenbe, ahol megtekintette a repülőtéret és a Határ úti Ipari Parkot.

Debrecen -  Az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete, Eleni Tsakopoulos Kounalakis látogatott pénteken Debrecenbe, ahol megtekintette a repülőtéret és a Határ úti Ipari Parkot. Találkozott a régióban működő jelentősebb amerikai tulajdonú vállalatok vezetőivel, a megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselőivel, valamint a város vezetőivel. A nagykövetet Robert A. Peaslee kereskedelmi tanácsos is elkísérte. 

Részt vett a magyar kormány és a National Instruments stratégiai megállapodásának aláírásán is pénteki látogatása során Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete. Elutazása előtt, a repülőtéren tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a Debrecenben működő amerikai tulajdonú cégek, bár egészen különböző területeken dolgoznak, mégis jól érzik itt magukat, mert van számukra keményen dolgozó munkaerő, jó infrastruktúra és a város megfelelő üzleti, szellemi környezetet biztosít. A nagykövet lát potenciált a gazdasági kapcsolatok bővítésére, úgy véli, van hajlandóság innovációra, kreativitásra. Hangsúlyozta: nagyon fontos a cégek számára, hogy tiszták legyenek a szabályok és egyformán vonatkoznak mindenkire.

Vendéglátója, Herdon Miklós, a repülőteret és a Határ úti Ipari Parkot üzemeltető XANGA cégcsoport igazgatója a fejlesztéseikről szólva elmondta: törekvésük, hogy közvetlen átszállásssal megközelíthető legyen Debrecen; a Határ úti ipari parkba mind több vállalkozás érkezzen; az elsőként elkészült logisztikai csarnok után, a beruházás folytatásaként a befektetőket kiszolgálni képes logisztikai hátteret kívánnak biztosítani; illetve az egyetemmel és tudásközpontokkal együttműködve a humánerőforrás is rendelkezésre áll, vagyis Debrecen kész fogadni a betelepülő vállalkozásokat.

HBN-SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!